torstai 21. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 48...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Kemi-Tornion alueen kehittämiskeskus oli lähettänyt lausuntopyynnön "Voita ja leipää" Kemi-Tornion kulttuuriohjelma 2011-asiakokonaisuudesta.

Kulttuuriasianlautakunta keskusteli asiasta ja antoi 2-sivuisen lausunnon...

Pöytäkirja-aineistossa liitteenä on laatimani 2-sivuinen kirjelmä. Kirjelmässä kiinnitän huomiota siihen, että kulttuuriasianlautakunnan jäsenillä on oltava riittävät riedot, jotta heillä on edes teoreettinen mahdollisuus tehdä objektiivisesti tarvittavat päätökset. 

Edellinen kirjelmä liittyi asiaan: Teatterinjohtajan työstä poissaoloihin liittyvät epäselvyydet, jossa kulttuuriasianlautakunnan jäsenet olivat osittain puheenjohtajan ja kulttuuritoimenjohtajan suusanallisen selvityksen varassa. 

___________________________________________________________________

Kulttuuriasianlautakunnan kolmas kokous 3/2004 21.04.2004 klo 18.00-19.00 pidettiin kulttuurikeskuksen 3. kerroksen kokoushuoneessa 310.


Esityslistalla oli mm. talousarvion toteutumavertailu, kemiläisten nuorisoyhdistysten yleisavustusten jakaminen, kirjastojärjestelmän hankinta, kirjaston vahtimestarin nimikkeen muutos kirjastovirkailijaksi ja ehdotus kulttuuriasiainlautakunnan kokousajankohdan siirtämiseksi.

Yleisavustustan jakaminen sujui sutjakkaasti hyväksi havaitun jatkumon perusteella, nuorisotoimenjohtajan liitteenä ollut esitys hyväksyttiin sellaisenaan.

Kemin kaupunginkirjasto, Kemin Tietohallinto, Keminmaan kunnankirjasto ja Keminmaan tietohallinto olivat pyytäneet yhteistyössä tarjoukset uudesta kirjastotietojärjestelmästä Kemin ja Keminmaan yleisille kirjastoille.

Asiantuntijalausuntojen, arvioitujen lähivuosien kustaanusvaikutusten ja käytyjen keskustelujen perusteella kulttuuriasiainlautakunta päätti valita kirjastotoimenjohtajan ehdotuksesta Kemin kaupunginkirjaston uudeksi kirjastojärjestelmäksi Akateeminen Tietopalvelu Oy:n toimittaman Origo-järjestelmän.

Kirjaston vahtimestarin nimikkeen muutos kirjastovirkailijaksi päätettiin siirtää käsiteltäväksi syyskuun talousarviokokoukseen. Nimikemuutos ei aiheuta muutosta palkkaukseen.

Ehdotus kulttuuriasiainlautakunnan kokousajankohdan siirtämiseksi perustui kulttuuriasiainlautakunnalle toimittamaani kirjeeseen.

Olin aika lailla "kypsynyt" myöhään alkaviin kokouksiin. Todettakoon, että olin itse edelleen niin sanotusti täysillä työelämässä mukana. 

Kokousten alkamisen "iltaodottaminen" ei tuntunut kovin mielekkäältä. Toisaalta tunsin myötätuntoa kokouksiin osallistuvien virkamiesten roolia kohtaan, samaa odotusta se oli heilläkin.
Hain asialle taustatukea tutkimuksista ja asiantuntijalausunnoista. Asiantuntijoiden mukaan myöhässä alkavien ja loppuvien kokousten tuottavuus on tavallista alempi.

Esitin, että kaikki lautakuntakokoukset pidetään maanantai-perjantai klo 12-16 välisenä aikana.


Käytyjen keskustelujen jälkeen lautakunta päätti kokeilla päiväkokousta pitämällä talousarviokokouksensa syyskuussa 29. päivänä klo 13.00. 


Hmmmmm - vai niin - ...

Toteutuiko em. päätös? Selailin uteliaisuuttani pöytäkirjoja eteenpäin. 

Kulttuurasianlautakunnan seitsemäs kokous 7/2004 29.09.2004 pidettiin klo 16.00-19.10 kulttuurikeskuksen 3. kerroksen kokoushuoneessa 310 - että se sitten siitä kokeilusta...




Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti