perjantai 25. tammikuuta 2019

Yle: Kaidi Finlandin toimitusjohtajan usko Kemin biojalostamohankkeeseen ei horju – investointipäätös aikaisintaan 2021...

Hmmmmm - niinpä - mielenkiintoista nähdä jatkossa, miten Metsä Groupin suunnitelmat Kemin tehtaiden osalta vaikuttaa Kaidin tilanteeseen lähinnä puunhankinnan osalta...

Suora nettilainaus Maaseudun tulevaisuus-lehden sivult sellaisenaan:

Yle: Kaidi Finlandin toimitusjohtajan usko Kemin biojalostamohankkeeseen ei horju – investointipäätös aikaisintaan 2021

Metsä19:01
Kaidin toisen tytäryhtiön     talousvaikeudet Kiinassa eivät ole vaikuttaneet toimintaan Suomessa, toimitusjohtaja Olli-Pekka Viljakainen sanoo.


PEKKA FALI
Kiinalainen Kaidi suunnittelee Kemiin Ajoksen alueelle biojalostamoa, joka valmistaisi puusta uusiutuvaa dieseliä ja bensiiniä.  Kuva on Ajoksen alueelta vuodelta 2016, kun Kaidi Finland julkisti hankkeen.
Kiinalainen Kaidi suunnittelee Kemiin Ajoksen alueelle biojalostamoa, joka valmistaisi puusta uusiutuvaa dieseliä ja bensiiniä. Kuva on Ajoksen alueelta vuodelta 2016, kun Kaidi Finland julkisti hankkeen.

Kemiin biojalostamoa suunnittelevan Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Olli-Pekka Viljakainen kertoo Ylen haastattelussa, että töitä hankkeen suhteen jatketaan aktiivisesti.
Hankkeen viivästyminen alkuperäisestä aikataulusta ei ole horjuttanut Viljakaisen luottamusta siihen, että biojalostamo toteutuu.
"Itse olen ollut tässä hankkeessa jo pitkään mukana ja uskoni ei ole kuitenkaan horjunut siihen. Uskon ja toivon ja teen kaikkeni sen eteen, että laitos Kemiin saataisiin rakennettua", hän vakuuttaa.
Viljakainen aloitti Kaidi Finlandin toimitusjohtajana viime elokuussa Carl Haglundin jälkeen.
Kaidi Finland on kiinalaisen Sunshine Kaidi New Energy Groupin Suomeen vuonna 2016 perustama tytäryhtiö.
Kaidi on suunnitellut vuodesta 2014 Kemin biojalostamoa, jonka rakentaminen maksaisi 900 miljoonaa euroa.
Biojalostamo valmistaisi vuodessa 225 miljoonaa litraa puuperäistä biopolttoainetta, josta 75 prosenttia olisi uusiutuvaa dieseliä ja 25 prosenttia uusiutuvaa bensiiniä. Puuta se käyttäisi vuodessa 2,8 miljoonaa kuutiometriä.
Lopullista investointipäätöstä biojalostamosta ei tule lähiaikoina, Viljakainen toteaa Ylelle.
Yhtiö odottaa hänen mukaansa ainakin EU:n uusiutuvan direktiivin liittämistä Suomen lainsäädäntöön, mikä tapahtuu vuoden 2020 jälkeen.
Lisäksi yhtiön on varmistettava uuden teknologian toimivuus ja talousmallin pitävyys.
Kaidin toisen tytäryhtiön talousvaikeudet Kiinassa eivät ole Viljakaisen mukaan vaikuttaneet toimintaan Suomessa.
"Vahva viesti on saatu erityisesti sille, että hanketta Kemissä jatketaan edelleen siitä huolimatta, että töitä Kiinassa tehdään näiden Kaidi Ecologicalin asioiden suhteen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti