lauantai 26. tammikuuta 2019

Mukava kauppareissu Kemin keskustaan tänään...

Kävin vaimoni kanssa lyhyellä kauppareissulla Kemin keskustassa hetki sitten. Kävimme kaikkiaan kolmessa kaupassa: Lidlissä, Tokmannilla ja K-Citymarketissa.

Viimeksi mainitussa jäin seisoskelemaan kassojen läheisyyteen käytävälle vaimoni mennessä ostoskierrokselle.
Niinhän siinä kävi, että tein omat "heräteostokseni", pistin rivin Lottoa ja kaksi Jokeria...

Muutaman sanan vaihdoin rajanaapureittemme kanssa. Heitä talvella ei juuri näe kuin työhuoneeni ikkunan takaa heidän liikkuessa Kainuunkadulla.
Siinä seuratessani ihmisvilinää ainakin kolme henkilöä nyökkäsi minulle tuntemisen merkiksi.
Mainittua asiaa pohdiskellessani viereeni tuli nuori naishenkilö ostoskärryn ja pienen pojan kanssa. Hän kysyi minulta:"Tunteeko se opettaja minut vielä?" "Kyllä Sinussa on tuttuja piirteitä." sanoin hänelle.
Keskustelumme edetessä kävi ilmi, että hän oli ollut oppilaani ns. jatkolinjalla ylioppilastausta tukenaan ja olin opettanut hänelle ammattiaineita. Hän on nykyisin vakituisessa työssä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla - hyvä niin. Oli puhetta myös yhtiön siirtymisestä 12 tunnin työrupeamiin, joita hän piti hyvänä. Sanoin seuranneeni asiaa mm. Facebook-sivustolla.

Vaimoni kanssa marketista pois lähtiessämme meitä tuli vastaan iäkäs mieshenkilö, joka kysyi:"Tunteeko se opettaja?" Täytyy tunnustaa, että en välittömästi mutta ensimmäiset sanat ohjasivat oikeaan henkilöön, meille molemmille tutun pariskunnan toinen osapuolihan se siinä...
Juttelimme tovin. Keskusteluissamme tuli esiin tyytyväisyys mm. Kemin kaupungin osalta saataviin palveluihin. Kehoitin häntä siirtymään Blogisivuni käyttäjäksi, varoitin tosin, että se kyllä "koukuttaa". 
Mainitsin myös, että lähitulevaisuudessa tekstejäni saattaa näkyä myös lehtien palstoilla.

Kotimatkan päätimme tehdä sisäsataman ja Mansikkanokan kautta. Sisäsatamassa totesimme jonkun kaahaajan ajaneen Mersunsa korkealle lumipenkan päälle. Onneksi hän ei ollut törmännyt Tero Elorannan suunnittelemaan kivitaideteokseen.
Mansikkanokalla perinteinen Lumilinna oli hahmottunut ennätysajassa ja ympärivuotinenkin Lumilinna alkaa olla kohtapuolin valmis - hyvä niin.  

Sanoin vaimolleni, että tuonne menemme oletettavasti lauantaina 16.03.2019. Insinööriliiton 100-vuotisjuhliin liittyy Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n perinteinen Lumilinna-perhetilaisuus laajennettuna koko jäsenistölle...

Mukava kauppareissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti