maanantai 28. tammikuuta 2019

Asioillakäynti Kemin keskustassa aamupäivällä...

Perinteisten aamutoimen jälkeen lähdin kaupungille. Ensimmäinen kohteeni oli Kemin kaupungintalo ja sen infopiste. 
Pyysin ottamaan verokortista kopion ja toimittamaan sen palkkatoimistoon, jotta osaavat oikeat prosentit vähentää luottamustehtäväpalkkioistani.

Niin - jututinhan minä kaupungitalolon edessä Kemin kaupungin metsistä vastaavaa Matti Perkiötä. Tietysti tuo Selkäsaari ja siellä talvella käynnit olivat päällimmäisinä jutunaiheena.

Seuraavana pankkiin hiukan käteistä rahaa nostamaan, OP:ssä ei ollut minun lisäksi kuin yksi asiakas. Samalla käväisin pikapikaa jututtamassa tuttua vakuutustoimihenkilöä ja päivittämässä autotilanteemme, jonka hän tosin varsin hyvin tietääkin.

Ajelin seuraavana Tokmannille puubrikettejä kyselemään lähinnä Pikkupuolemme yläkerran pikkukamiinan koekäyttöön. Ei ollut puubrikettejä. 
Myymälässä tapasin pitkästä aikaa tutun mieshenkilön. Paiskasimme kättä ja hän kysyi:"Vieläkö sinä kauppaat kuvataidetta?" Hän muisteli menneitä vuosikymmeniä, jolloin hänkin oli Jouko Tuokon Keskuspuistokadun Musiikki- ja kehystysliikkeessä "kiireapulaisena". Kehystytin Joukolla aika  paljon aikanaan tauluja.

Niin tämä kuvataideasia liittyy Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- asioihin. Siinä alkuperäisenä perusajatuksena oli auttaa Luoteis-Venäjän Severomorskin ja Murmanskin ammattikuvataiteilijoiden taidenäyttelyiden pitämistä Suomessa. Kyllähän niitä aika monta toteutettiinkin. 
Pääyhteistyökumppanit olivat/ovat edelleenkin ammattikuvataiteilijat Anatoly Sergienko ja Ivan Voron. Edellä mainitut henkilöt perheineen ovat meidän perhetuttuja. Yhteistyön alkuvaiheessa pääluottohenkilö oli Severomorskin kulttuuriosaston johtaja Olga Katsaran, joka on pitkään asunut Moskovassa perheineen.

Kerroin kysyjälle hakevani ratkaisuja omistuksessani ja/tai hallussani olevalle kuvataiteelle.

Tokmannilta ajelin Kemin sisäsatamaan. Merenjäälle katsoessani pohdiskelin, milloin tulee lähdettyä Selkäsaaressa pistäytymään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti