maanantai 21. tammikuuta 2019

Pakkasta -27 Celsius-astetta ja kaikki hyvin...

Kyllä nyt on napakka pakkanen! Peinteisten aamutoimien jälkeen kärräsin tolkun betonikärryllisen=viikon puuannoksen takkahuoneen puulaatikkoon ja puukoriin. 
Tällä kerralla otin vanhoja, Tervaharjun Puukeisarin aikanaan tomittamia puita sekä tontilta kaadettujen isojen mäntyjen pätkittyjä oksia polttoon. Osittain kerran vielä vanhoja puita on kärrättäväksi.

Tuskin olin saanut puut sisään, kun latauksessa ollut puhelimeni soi. Tuntematon numero mutta vastasin.
Tuttu kuvio, taas täällä Kemin Haukkarin Kainuunkadulla tehdään ilmaisia kartoituksia ja tarjolla on edullisia tarjouksia. 
Kerroin heti alkuvaiheessa, että meidän kiinteistöihin ei ole tällä hetkellä suunnittella isoja remontteja. "Sittenhän asia on hyvin." totesi "langan päässä" ollut naishenkilö. Lopetimme puhelun siihen ja toivotimme hyvää alkanutta viikkoa.

Eniten itseäni lähes ärsyttää kysymykset kiinteistön omistajasta ja rakennuksen iästä - niin kuin soittaja ei sitä muka tietäisi.
Tosin edelliselle soittajalle kerroin tontillamme olevien kolmen rakennuksen rakentamisvuodet - tiedoksi...

Edelliseen jatkoa:

Eipä olisi kannattanut mennä kirjoittamaan - kaikki hyvin - sillä jotakuinkin heti sen jälkeen työhuoneestani sammuivat valot, tietokoneeni pimeni ja päärakennuksesta valikoidusti valoja ja laitteita pimeni.

Alkoi "sulakerumba", jonka yhteydessä pari epäilyttävää sulaketta vaihdettiin, mutta niiden vaihtaminen ei auttanut.
Soitto naapuriin, eläkkeellä olevalle sähkömiehelle, joka saapui hetken kuluttua välinelaukkunsa kanssa. Hän epäili, että - oireiden perusteella - kukaties yksi 25 A pääsulakkeista olisi rikki. Hän asian mittasi, epäily osui kohdalleen. Sulake vaihdettiin ja kaikki palautui ennalleen. Kyllä ammattimies on ammattimies.

Samalla hän kiinnitti huomiota päärakennuksen aulassa olevaan ilmalämpöpumpun sisällä olevaan kotelolookkiin. Hänen mielestään siinä ei ollut sähkösuotimen merkkivalo päällä. Kyllä, manuaalin tutkiskelun jälkeen se löytyi. Samalla pieni automaativirityksen poisto suoritettiin. 
No - meillä on laitteisto ollut jotakuinkin samoilla virityksillä vuosikausia eli koko toiminta-ajan. Olemme olleet laitteistoon tyytyväisiä.
Nyt täytyy seurata laitteiston toimintaa, mitä mahdollisesti entiseen verrattuna muuttuu.

Kaivoin esiin laitteiston suomenkielisen manuaalin, sitä ilmeisesti on syytä silloin tällöin selailla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti