maanantai 7. tammikuuta 2019

Kemin Selkäsaaressa tänään...

Kävimme tänään päivällä Kemin Selkäsaaressa. Ajoimme Hahtisaareen ja lähdimme moottorikelkkauria pitkin liikkeelle - minä suksilla "losuten" ja vaimoni kävellen. Hyvä oli liikkua missä tahansa muuallakin jään päällä, sillä lunta oli vähänlaisesti.

Saaren pohjoisrantaan tullessamme huomasimme rannan läheisyydessä lumen alla vettä, se kohta oli helposti väistettävissä.

Rantaan tultuamme rinteessä ei ollut moottorikelkan eikä suksen jälkiä. Kahlasimme umpihangessa, toki lunta ei ollut kuin puolisen metriä.

Ympäristössä ei näkynyt hirvenjälkiä. Sensijaan jäniksenjälkiä oli ristiin rastiin, taisipa olla ketunjälkiäkin. 
Odotimme korppien saapuvan tervehtimään, mutta tällä kerralla  saimme sen suhteen pettyä.

Oli hiljaista.

Mökillä tein aivan pakolliset lumityöt itään suuntautuvan terassin osalta. Kukaties siinä käy joku ohihiihtävä evästelemässä...

Pohjoiseen suuntautuvan ison pihaterassin jätin luomatta. Sen vuoro on sitten seuraavalla kerralla saaressa käydessämme. Vaimoni pisti tulet tuvan uuniin.

Joimme murukahvit ja söimme eväsleivät . Lähdimme takaisin samaa reittiä mukavassa myötätuulessa.
Rannasta lähtiessämme totesimme, että nyt olisi väylä rantaa helppo ruopata/ruoppauttaa uudestaan, sillä vedenpinta on alhaalla.

Pursiseurojen edustalla oli pilkkimies ja pari moottorikelkkaa oli liikenteessä. Ei ole vielä tungosta merenjäällä...

Oli ihan mukava saaressakäynti.

Niin jotakuinkin alla olevalta siellä mökillä näytti. Mökin päädyssä, itäänpäin avautuva terassi on siis puhdistettu lumesta ja kaiteet - kesällä maalattu - tumman sinisiksi...

Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, puu, lumi, talo, ulkoilma ja luonto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti