tiistai 15. tammikuuta 2019

Ulkolinja: Kuka on Xi Jinping?

Katselin hetki sitten alla olevan dokumentin Yle Areenalta. Kyllä on pakko pistää mietintämyssy päähän.
Miksi?
Siksi, että pitääkö minun Trumpin ja Putinin lisäksi alkaa nykyistä aktiivisemmin seurata Xi Jinpingiäkin. Ilmeisesti pitää.
Varsinkin kun meidän presidenttimme Sauli Niinistö on juuri ollut vierailulla Kiinassa.

Todettakoon, että Niinistöä olen seuraillut mediatietojen perusteella pitkään.Pieni nettilainaus Helsingin Sanomista:

PRESIDENTTI Sauli Niinistön kaksipäiväistä valtiovierailua Kiinassa leimasi varovaisuus. Pekingissä kahteen otteeseen toimittajille puhunut Niinistö piti ydinkysymyksissä kielen keskellä suuta ja asetteli sanansa tarkoin.

Kun Niinistöltä kysyttiin maanantaina Kiinan ja Yhdysvaltain välisestä kauppasodasta, hän totesi, ettei halua puhua toisten puolesta – ja pidättäytyi kommentoimasta enempää.

Ihmisoikeus­kysymyksistä Niinistö kertoi puhuneensa tunnin verran presidentti Xi Jinpingin kanssa – ja kieltäytyi kommentoimasta tarkemmin.

Median edessä Niinistö otti asioita esille mutta vältti ottamasta kantaa. Vaikutti siltä, että presidentti halusi samaan aikaan sekä puhua ja vaieta.


Ulkolinja: Kuka on Xi Jinping?
51 min ma 14.1.2019 2 kk 29 pv 1461 katselua

Kiinan merkitys on kasvanut merkittävästi presidentti Xi Jinpingin aikana. Xi Jinping on keskittänyt valtaa itselleen Mao Zedongin tapaan, kotimaansa lisäksi häntä kuunnellaan myös länsimaiden talousfoorumeissa. Kuka on Xi Jinping?

LINKIT JA ARTIKKELIT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti