lauantai 12. tammikuuta 2019

Nato-kiima Facebook- ja lehtikirjoittelussa...

Tämän tästä Nato-kiima-termi esiintyy Facebook- ja lehtikirjoittelussa. Kyseistä termiä käyttävät pääasiassa - mikäli olen oikein aistinut - nuoret, hyvin koulutetut, hyväpalkkaiset kunnan/kuntayhtymän/valtion virassa olevat henkilöt, joille on tyypillistä eräänlainen on-off-ajattelu ja meille ideologisesti vieraiden asioiden ylenpalttinen/silmitön ihannointi. 
Heidän puhe- ja kirjoitusterminologiaan kuuluvat olennaisesti sivistyssanat ja he antavat ymmärtää, että he ovat itse erityisen sivistyneitä. 
He vaativat päätöksenteossa lisää ns. sivistyselementtejä, mitä se sitten tarkoittaakaan.

Minulle on muodostunut vakaa käsitys, että he eivät tunne Suomen lähihistoriaa. 

Haidän ajatusmaailmassa Nato-termi on eräänlainen kirosanan korvike. Totta, tutkimusten mukaan tällä hetkellä enemmistö suomalaisista ei katso tarpeelliseksi liittyä Natoon mutta...

On hyvä, että Suomi ja Ruotsi ovat kiinteässä yhteistyössä Naton kanssa erilaisin kumppanuussopimuksin. EU:n rooli on myös merkittävä.

Vuoden 2014 jälkeen maailma ja nimenomaan Eurooppa ei ole enää entisellään, sen olen todennut/kirjoittanut aikaisemminkin.
Kriittistä suhtautumista ns. kaksoiskansalaisuuteen, maanostoprosesseihin kansallisesti tärkeiden alueiden läheisyydestä, Ahvenanmaan rooliin Itämeren alueella, jne. ei pidä nykyoloissakaan vähätellä.

Alla olevan Yle Areenan sarja on syytä kenen tahansa katsoa. Mielestäni siinä ohessa kummasti sivistyy...



SODAN JA RAUHAN MIEHET



Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti