lauantai 30. elokuuta 2014

Varjonyrkkeilyn toinen erä alkamassa...

Näyttää siltä, että Venäjä - Ukraina/EU/Yhdysvallat varjonyrkkeilyn toinen erä on alkamassa. 

Muutama kuukausi on tunnusteltu vastustajan mahdollisia liikkeitä ensimmäisen erän merkeissä mutta nyt alkaa olla enemmän kuin tosi kysymyksessä.

On selkeästi siirrytty toisen erän alkuminuuteille. Nimenomaan viimeinen viikko on osoittanut, että sanat ja teot eivät kohtaa Itä-Ukrainassa. Asiantuntijoiden mukaan eivät ole kohdanneet pitkään aikaan - valheita valheiden perään.
Toinen erä osoittanee suunnan, mihin mm. tämän viikonvaihteen EU-päättäjien kokous vie Eurooppaa ja samalla myös maailmaa. Yhdysvallat lienee valmis yhä tiukempiin pakoitteisiin Venäjää kohtaan...

Toisessa erässä tuskin mikään osapuoli tulee täysin tyrmätyksi, sillä niin juonikkaan salakavalia harhautusliikkeitä on odotettavissa.   
Mikäli toisessa, selkeästi kovenevassa, nykyistä tilannetta raaemmassa erässä ei löydetä ratkaisua, ovat vitsit vähissä...

Kolmatta erää en tällä hetkellä toivo tulevan.

En malta olla lainaamatta Helsingin Sanomissa ollutta blogikirjoitusta:


Kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr) pohtii blogissaan, voisiko Itä-Ukrainan liittäminen Venäjään olla kaikkien osapuolten kannalta paras ratkaisu.
Hän toivoo, että Itä-Ukrainan kohtalo voitaisiin päättää valvotussa kansanäänestyksessä avoimen vaalikampanjan jälkeen. Vasta sen jälkeen tiedettäisiin, mitä itäukrainalaiset todella haluavat.
"Jos olisi niin, että Itä-Ukrainassa olisi aitoja haluja liittyä Venäjään mieluummin kuin ajautua Kiovan mukana länteen, voisi olla kaikkien etujen mukaista, että alueet liitettäisiin Venäjään", Soininvaara kirjoittaa.
Soininvaara näkee, että päätös voisi olla myös Ukrainan etu.
"Jos ukrainalaisten enemmistö on suuntautumassa länteen ja kohti EU:ta, se menestyisi paljon paremmin ilman vastaanhangoittelevaa Itä-Ukrainaa."
Soininvaara myös ymmärtää, miksi Ukraina haluaa pitää kiinni nykyisistä rajoistaan.
"Jokainen maa pitää kiinni jokaisesta neliömetristään niin kuin Suomi Ahvenanmaasta."
Venäjän läsnäoloa Itä-Ukrainassa Soininvaara pitää "tosiasiallisena hyökkäyksenä" ja "mitä tuomittavimpana asiana". Hän pelkää, että Venäjän ja muun Euroopan suhteet voivat mennä lukkoon vuosiksi elleivät jopa vuosikymmeniksi.
"Venäjän politiikasta kärsii (Ukrainan jälkeen) eniten Venäjä, mutta kyllä me kärsimme siitä kaikki", hän päättelee.
______________________________________________________________________
Kyllä tilanne on tällä hetkellä totaalisesti solmussa.
On myös totaalista harhaa ja lapsellista kuvitella, että me täällä Suomessa olisimme jossakin erityisasemassa Venäjän suhteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti