perjantai 22. elokuuta 2014

Kuntakone käynnistyy...

Suomi on tunnetusti niin sanotusti kiinni heinäkuun ajan, osittain kesä- ja elokuunkin eli tärkeimmät vuosilomakuukaudet.

Näihin aikoihin alkaa "kuntakone käynnistyä"...

Sen näkee mm. kunnallispolitiikassa olevat henkilöt esityslistakirjekuorien alkaessa kolahdella postilaatikkoon ja postiluukusta sisään.
Itse olen Kemin kaupunginvaltuuston kolmas varajäsen Keskustan ryhmässä, tarkastuslautakunnan varsinainen jäsen sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen.

Tarkastuslautakunnan varsinaisen jäsenen ominaisuudessa minulle tulee käytännössä kaikki valtuuston, kaupunginhallituksen ja eri lautakuntien esityslistat. Vuositasolla niitä tulee liitteineen noin 1,0-1,5 metrin pino.

Kemin kaupungilla on mielestäni erinomaiset nettisivut, joista löytyy kyllä lähes kaikki edellä mainittu aineisto mutta vielä toistaiseksi paperiversioitakin käytetään.

Mikäli oikein muistan jo 1980-luvun alkupuolella varoiteltiin, että siirryttäessä sähköiseen viestintään paperi tulee lähes tarpeettomaksi.
Yli kolmekymmentä vuotta on kulunut, sähköinen viestintä on ottanut huikeita edistysaskelia mutta paperi sinnittelee edelleen vahvasti kuvioissa - hyvä niin...

Arvelen, että muutaman sukupolven ajan ei radikaaleja muutoksia tapahdu em. käytännöissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti