perjantai 1. elokuuta 2014

SWOT-analyysi Natosta

Suora nettilainaus Wikipediasta:


SWOT-nelikenttä
SWOT-analyysi (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) on Albert Humphreyn kehittämä nelikenttämenetelmä, jota käytetään strategian laatimisessa, sekä oppimisen tai ongelmien tunnistamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä. Se on hyödyllinen ja yksinkertainen työkalu yrityksen toiminnan, hankkeiden ja projektien suunnittelussa. SWOT-analyysin kohteena voi olla jonkin yrityksen toiminta koko laajudessaan, jonkin tuotteen tai palvelun asema ja kilpailukyky tai esimerkiksi kilpailijan toiminta ja kilpailukyky.
SWOT-analyysissä kirjataan ylös analysoidun asian:
  • sisäiset vahvuudet
  • sisäiset heikkoudet
  • ulkoiset mahdollisuudet
  • ulkoiset uhat
SWOT-analyysi on kahden ulottuvuuden kuvaama nelikenttä. Kaavion vasempaan puoliskoon kuvataan myönteiset ja oikeaan puoliskoon negatiiviset asiat. Kaavion alapuoliskoon kuvataan organisaation ulkoiset ja yläpuoliskoon sisäiset asiat.
Tämän jälkeen SWOT-analyysin pohjalta voidaan tehdä päätelmiä, miten vahvuuksia voidaan käyttää hyväksi, miten heikkoudet muutetaan vahvuuksiksi, miten tulevaisuuden mahdollisuuksia hyödynnetään ja miten uhat vältetään. Tuloksena saadaan toimintasuunnitelma siitä, mitä millekin asialle pitää tehdä. SWOT-mallia on tarkoitus käyttää ideointiin ja jatkokehittelyyn.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista:
.
Puolustusvoimain uusi komentaja, kenraali Jarmo Lindberg pitää Natosta käytävää poliittista keskustelua tervetulleena. Lindberg otti perjantaina vastaan tehtävänsä puolustusvoimien johdossa.

Tiedotustilaisuudessaan hän otti kantaa myös viime päivien Nato-keskusteluun.

– Kaikki keskustelu on tervetullutta. Faktatiedon jakaminen ei ole koskaan huonoa. Toivon, että se on faktatietoa, jota jaetaan. Tietysti tunnettakin on ollut mukana ja varmaan jatkossakin on. 

Oletan, että kun Naton huippukokous lähestyy, niin siitä tulee lisää materiaalia keskusteluun. Odotan mielenkiinnolla millaisia linjauksia Nato tekee.
_____________________________________________________________________

Suomessa ei tarvitse avointa keskustelua pelätä. Varmaan tässäkin asiassa pätee vanha viisaus: Ken tietoa lisää, hän tuskaa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti