keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ei mikään turha reissu...

Kirjoitin viime viikolla kolmei lyhyttä tekstiä Suomen presidentti Sauli Niinistön Ukrainan reissusta otsikoilla: Sooloilua(ko) vai..., Sooloilu muuttui sukkuloinniksi - hyvä niin ja Presidenttimme reissussa...

Ensimmäisessä taisin hiukan epäillä presidenttimme aikeita mutta toisessa palasin nopeasti ruotuun ja  päädyin aika myönteiseen näkemykseen asiasta. Kolmannessa tekstissäni oli erittäin asiallisen myönteinen sävy.

Tämä tekstinpätkä on jatkumo edellisiin, sillä näyttää siltä, että Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön pikakäynti Ukrainassa ja kotiin saavuttuaan puhelinsoitot ovat tuottaneet tulosta.


Suora nettilainaus:

STT, AFP, Reuters, NTB
Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon yhdessä EU-johtajien kanssa Minskissä viikon kuluttua, kertoo Kreml. Sen mukaan johtajien on määrä keskustella Ukrainan tapahtumista ja tulliliitosta.
- Ohjelmassa on myös useita kahdenvälisiä tapaamisia, sanoi Putinin edustaja Dmitri Peskov.
Poroshenkon nettisivuilla puolestaan kerrottiin, että tapaamisessa on tarkoitus keskustella Ukrainan ja EU:n välisen yhteistyösopimuksen toimeenpanosta, energiaturvallisuudesta ja Donbassin alueen vakauttamisesta.
Tapaamiseen osallistuvat myös Kazakstanin ja Valko-Venäjän johtajat, jotka kuuluvat Venäjän johtamaan tulliliittoon.
Itä-Ukrainan kriisin kärjistyminen ja etenkin siviiliuhrien määrän kasvu on vaikuttanut ratkaisevasti siihen, että Ukrainan ja Venäjän presidentit tapaavat. Näin arvioi Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith STT:lle.
Samaan neuvottelupöytään astuminen ei kuitenkaan tarkoita, että tapaamisesta poistutaan valmiiden ratkaisujen kanssa. Osapuolilla on yhä suuret näkemykselliset erot kriisistä, Smith sanoo.
__________________________________________________________________

Todettakoon lopuksi kertauksena, että Helsingin Sanomissa oli erinomainen artikkeli siitä, mistä Ukrainen tilanteessa on loppujen lopuksi kysymys - kannattaa ehdottomasti lukea...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti