keskiviikko 6. elokuuta 2014

Isänmaallinen teko, osta Talvivaaraa!

Kävipä mielessä vanhat tekstini otsikolla: Isänmaallinen teko, osta Nokiaa! Osa niistä julkaistiin ainakin täällä Perämeren pohjukassa.
Valtakunnan ykköslehtiin ym. tyyppinen pikku-uutinen ja kannanotto ei tainnut yltää. Tosin en tiedä varmuudella, koska en oikeastaan lue muita kuin Helsingin Sanomia - nykyisinkin päivittäin!

Niin - Nokian pörssikurssi taisi olla siihen maailman aikaan pitkästi alle 3 euroa/osake ja liikkeelle oli valtavasti harsohattuisten amerikkalaismummojen hallinnoimien säätiöiden paniikkimyyntiä. Näin isot pojat ja niin sanotut pörssiasiantuntijat silloin toitotttivat yhdestä suusta.

Itse tarkoitin tekstilläni, että osta sekä Nokian osakkeita että puhelimia - silloin LUMIA alkoi nostaa päätään voimallisesti...

Arvelen, että suomalaiset lisäsivät Nokian omistusta ihan mukavasti. Varmaan heillä tälläkin hetkellä on hymy herkässä - Nyky-Nokia on aivan toista maata - kassassa ilmeisesti noin 5 miljardin euron pinnassa irtorahaa ja kurssi mukavalla spekulaatiokeskustelutasolla.

Järkevillä osto-operaatioilla ja strategiavalinnoilla Nokiaa omistavien hymy sen kun levenee lähitulevaisuudessa - näin se menee - onneksi...

Mutta se Talvivaara, jolle pahimmat skeptikot ja mustamaalaajat, ovat valmiita pistämään lapun luukulle - ovat olleet jo sitä mieltä kauan aikaa. 

Tänään Talvivaaran osakkeen pörssikurssi painui alle 6 sentin. Pörssikurssiin vaikutti olennaisesti epävarmuus, joka johtui tiedottamisviiveestä, se on ymmärrettävää.
Rahoitustilanne on kriittinen, se ei ole enää edes kunnon uutinen.

Toivottavasti loppukuusta tulee sen verran tuhtia ja vakuuttavaa infoa nimenomaan lähitulevaisuuden rahoitusmahdollisuuksista, että tämän blogikirjoituksen otsikolle olisi kunnolla katetta.
_______________________________________________________________________

Tänään torstaina 07.11.2014 on avoimesti todettava, että lyhyen aikajänteen rahoitusneuvottelut eivät ole tuottaneet myönteistä lopputulosta. Talvivaaran tytäryhtiö on hakeutunut konkurssiin.
Valtion johdolla pyritään löytämään kaivostoiminnan jatkajaksi luotettavaa ja ammattitaitoista ulkopuolista osaajaa, joka ottaa päävastuun lähitulevaisuuden toiminnoista...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti