perjantai 15. elokuuta 2014

Kehon kieli, body language...

Kehon kieli, body language on tärkeä asia, tosin sitä saatetaan joskus tarkoitushakuisesti aivan liikaa painottaa ja siihen turhan paljon kiinnittää huomiota.
Asia käväisi mielessä katsellessani nykyisen työministerin Lauri Ihalaisen olemusta Oulussa taltioidussa tv-haastattelussa tänään illansuussa.

Vakavan murheellinen oli miehen olemus, ei hymyn häivää, toki asiatkin olivat murheellisia: suuri määrä irtisanottuja it-alan ammattilaisia on saatava osittain valtion tukitoimenpitein nopeasti työn syrjästä kiinni. Taidettiinpa haastattelussa puhua yli 5 miljoonasta eurosta ei siis ihan pikkusummasta...

Yhtäkkiä aloin mietiskellä - ehkä teistä tuntuu aika turhanpäiväiseltä - olenko koskaan nähnyt Lauri Ihalaisen hymyilevän, saatika nauravan...
Menin välittömästi nettiin ja löysin hänestä kuvia, joissa suurennuslasilla katsoen voi kyllä havaita kasvoissa hienoista hymyn häivettä - onneksi niin.

Televisiohaastatteluissa en tosin muista koskaan hänen hymyilleen. Olen kuunnellut häntä livenä muistaakseni pariinkin kertaa, hänen ansiokkaalla SAK:n puheenjohtajakaudellaan.
Ainakin silloin opettajat ja duunarit psyykkasivat toisiaan erilaisissa koulutustilaisuuksissa ja seminaareissa...
Kävikö hänen kasvoillaan hymynhäive silloinkaan, en muista, toki saattoi mutta muutoin mielikuva hänestä on erinomainen. Todella sympaattinen asiantuntija!

Kyllä Lauri Ihalaisella olisi hymyyn ja tyytyväisyyteen aihetta. 
Hän on varsinaiselta koulutukseltaan kirvesmies, toisin sanoen hänellä lienee ammattikoulutausta.
Suomessa ei varmasti ole montakaan henkilöä, joka on edennyt työurallaan niin mittaviin ansioihin kuin tämän hetkinen työministerimme Lauri Ihalainen. Kerta kaikkiaan mahtava saavutus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti