tiistai 26. elokuuta 2014

Tonttisavotta menossa

Olen tehnyt koko päivän puuhommia, sillä meillä on pienimuotoinen savotta menossa Kemin Haukkarissa.
Vaikka tämä ei ehkä niin monia lukijoita kiinnosta, niin kerron siitä huolimatta pääpiirteet asiasta.

Hankimme Kemin kaupungilta virallisen luvan puiden kaatoon ja naapurissa olevan kerrostalon isännöitsijältä/taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta luvan kaatokuorma-auton liikkumiseen kerrostalon piha-alueella.

Lupa-asiat hoituivat mallikkaasti ja itse puiden kaataminen ammattitaitoisesti erittäin hyvin. Tontin länsireuna on tällä hetkellä kuin räjäytyksen jäljiltä. Puita on sikin sokin...

Kaadoimme tällä kerralla neljä vanhaa, pitkää ja haaroittunutta mäntyä tontiltamme. Puut on 1950-60-luvun vaihteessa vanhempani istuttaneet. Jätimme kaksi suurta mäntyä vielä pystyyn tontille tavallaan muistoksi. Tontillamme on erittäin hyvä puusto, monia puulajeja, joita on pakko aika-ajoin kaataa ja uudistaa...

Työtä riittää vielä usean päivän ajaksi ennenkuin puut on katkottu/halottu takkapuumittaan. Oksat viedään Karjalahdella sijaitsevan Kemin Energian kaukolämpölaitoksen energiakentälle. Arvelen, että ainakin viisi isoa avolava-auto -peräkärrykuormaa sinne on oksia vietävä. Suurimmat oksat toki sahailen myös polttopuiksi.

Oikeastaan syy tämän artikkelin kirjoittamiseen on se, että kannattaa naapureidenkin kanssa keskustella, tarvittaessa neuvotella puiden kaatamisesta.
Miksi?
Siksi, että asia ei tule naapurille puun takaa. Maisema saattaa muuttua hyvinkin radikaalisti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti