perjantai 13. tammikuuta 2017

Trumpista leviävät villit huhut saavat ajattelemaan: sitä saa, mitä tilaa...

Totta tosiaan: Sitä saa, mitä tilaa...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

Trumpista leviävät villit huhut saavat ajattelemaan: sitä saa, mitä tilaa

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump kutsui julkisuuteen levinneitä huhuja ”valeuutisiksi”. Vuosikausia Trump itse johti vaihtoehto-oikeiston valeuutiskampanjaa, jonka ainoa päämäärä oli kyseenalaistaa se, että presidentti Barack Obama oli syntynyt Yhdysvalloissa.



Donald Trumpista itsestään levitetään villejä huhuja, joiden todenperäisyyttä ei ole vahvistettu ja jotka asettavat hänet huonoon valoon.
YHDYSVALTAIN tuleva presidentti Donald Trump kutsui ”häpeällisiksi” huhuja, joiden mukaan Venäjä olisi kerännyt hänestä arkaluontoisia tietoja. Hän nimitti huhuja ”valeuutisiksi” ja vihjasi, että Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset olisivat vuotaneet tiedot julkisuuteen. Näin tehtiin natsi-Saksassa, hän valitti.

Ellei asia olisi niin vakava, pitäisi sanoa Trumpille: sitä saa, mitä tilaa.

VUOSIKAUSIA Trump itse johti äärioikeistoon liitetyn alt-right -liikkeen valeuutiskampanjaa, jonka ainoa päämäärä oli kyseenalaistaa se, että presidentti Barack Obama oli syntynyt Yhdysvalloissa. Hän lähetti Obaman kotipaikkaan Havaijille omat tutkijansa ja lupasi suuria paljastuksia. ”He eivät voi uskoa, mitä ovat löytäneet!” Trump hehkutti.

Vaikka Obama julkaisi syntymätodistuksen huhtikuussa 2011, Trump jatkoi vihjailuaan. Vielä kesällä 2015 Trump väitti, ettei voi tietää, onko Obama syntynyt Yhdysvalloissa: ”En todella tiedä. En tiedä, miksei hän julkista asiakirjojaan.”

Pahimmillaan yli puolet republikaaneista ilmoitti mielipidemittauksessa uskovansa, ettei Obama ole syntyperäinen amerikkalainen eikä siten oikeutettu presidentiksi.

Eikä siinä kaikki. Viime syksynä Trump kaivoi esiin 1990-luvun alun salaliittoteoriat siitä, että Bill ja Hillary Clinton olisivat murhanneet Valkoisen talon avustajan Vince Fosterin. Tämän kuolema on todistettu useissa erillisissä tutkimuksissa itsemurhaksi.

NYT TRUMPISTA itsestään levitetään villejä huhuja, joiden todenperäisyyttä ei ole vahvistettu ja jotka asettavat hänet huonoon valoon.

Tämä kaikki olisi koomista, ellei se olisi niin kamalaa. Jos Trumpin kampanjaväki todella olisi vehkeillyt vaaleissa venäläisten kanssa, se olisi kamalaa. Jos Yhdysvaltain tiedusteluväki todella vuotaisi tahallaan haitallisia tietoja tulevasta presidentistä julkisuuteen, sekin olisi kamalaa.

Presidentti Obaman sanoin: Ilman yhteistä käsitystä faktoista kompromisseista tulee mahdottomia. Sodan mahdollisuus maiden sisällä ja maiden välillä lisääntyy.

Infosotaa tämä jo on.

Trump kielsi toimittajalta kysymysvuoron, haukkui valeuutisiksi

Trump: Voi olla etten tule toimeen Putinin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti