perjantai 13. tammikuuta 2017

Kaupunginjohtaja toppuuttelee vielä Kemin suurhotelliodotuksia, ”Pienempiä majoittajia on tulossa”

Hmmmmm - kyllä - kieltämättä myönteinen pöhinä on päällä täällä Perämeren pohjukassa.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kaupunginjohtaja toppuuttelee vielä Kemin suurhotelliodotuksia, ”Pienempiä majoittajia on tulossa”

NINA SUSI
Kaupunginjohtaja toppuuttelee vielä Kemin suurhotelliodotuksia, ”Pienempiä majoittajia on tulossa”
Suurhotelli on ollut matkailuväen toiveissa Kemissä jo pitkään. Matkailun ja teollisuuden hyvä vire Perämeren pohjukassa antaa uskoa, että toiveet vielä toteutuvat.
Perämeren pohjukan kaupungeissa, Kemissä, Torniossa ja Haaparannalla on tällä hetkellä positiivinen vire, kirjoittaa torstain Kauppalehti Vajaan 30 kilometrin pituiselle rannikkoalueelle investoidaan muutaman vuoden sisällä jopa 1,2 miljardia euroa. Muutos on iso. Vielä vuonna 2007 sisäministeriö määritteli Kemin kriisikunnaksi.
Jutussa viitataan kiinalaisen Kaidin suunnitelmiin rakentaa Kemiin 900 miljoonan euron biodieseljalostamo. Lisäksi Outokummun Tornion tehdas sekä Kemin metsäteollisuusyritykset Stora Enso ja Metsä Group jatkavat tuotantolaitosten modernisointia miljoonilla euroilla. Tornion Röyttään rakennetaan nesteytettyä maakaasua kuljettaville laivoille 150 miljoonaa euroa maksava, Pohjoismaiden suurin lng-terminaali.
Kemi aikoo rakentaa tunnetusta lumilinnastaan ympäri vuoden auki oleva turistikohteen. Tammikuussa alkavat Haaparannan Ikean ja Tornion Rajalla-kauppakeskuksen väliin nousevan Barents Centerin rakennustyöt. Hankkeen kustannusarvio on noin sata miljoonaa euroa.
Kemissä julkistetaan Kauppalehden mukaan pian myös iso hotelli-investointi, koska nykyinen majoituskapasiteetti ei riitä kasvavalle matkailijavirralle.
Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen kuvaa Kauppalehden uutisointia hiukan vahvaksi tulkinnaksi. Positiivisia odotuksia hänkään ei kiellä.
– Isot hotellihankkeet ovat vielä hyvin vaiheessa, mutta majoituskapasiteetiltaan pienempiä hotelliyksiköitä on tulossa kuluvana vuonna, lupaa Nissinen.
Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen uskoo, että Kemin hotellihankkeet odottavat nyt Kaidin lopullista investointipäätöstä.
– Uskon, että toimijat astuvat julkisuuteen, kun jalostamopäätös tulee, kertoo Koutonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti