keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Lumilinna valmiina talvikauteen

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan - hieno juttu!

Suora nettlainaus Louneis-Lapista hiukan tuunattuna:
LOUNAIS-LAPPI

Lumilinna valmiina talvikauteen

Avajaisia vietetään 21. tammikuuta.

TUNTEMATON
Lumilinna valmiina talvikauteen
Tältä näyttää uusi Lumilinna. Oikealla uudet lasihuvilat. Etualalla huoltorakennus.
Tiina Nousiainen
Lumilinna-alueella on matkailutoiminta käynnistynyt vilkkaasti, sillä joulukuussa valmistuneet, pääosin lasista rakennetut, merenrantahuvilat ovat vastaanottaneet matkailijoita jo useamman viikon ajan.
Alueella sijaitsevat Linnan Rantamaja ja kota ovat olleet käytössä jo viime talvena ja matkailijoita ympärivuotisesti palveleva palvelurakennus avattiin majoittuville asiakkaille viime viikolla.
Palvelurakennus toimii lasihuviloiden asiakkaiden aamiais- ja oleskelutilana sekä palvelee Lumilinnan avattua Lumihotellin asiakkaita ja linnan päiväkävijöitä aukioloaikojen puitteissa.
Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen on tyytyväinen, että kaupunkilaiset ovat innostuneita näkemään uuden Lumilinna-alueen, mutta toivoo, että paikalliset asukkaat malttaisivat odottaa, jotta Lumilinnan rakentamistyöt pääsevät etenemään suunnitelman mukaan ja huviloiden vieraat voivat nauttia olostaan rauhassa.
– Ja jotta säilytämme puhtaanvalkoisen Lumilinna-alueen, lemmikit eivät ole alueella sallittuja. Odotamme innolla sitä hetkeä, kun saamme esitellä uuden Lumilinnan uudella paikalla kaikille vieraille, Koutonen toteaa.
Lumilinnan ovet avautuvat tänä vuonna yleisölle 21.1.2017 kello 18. Linna rakentuu parhaillaan uudelle paikalleen Kemin Mansikkanokalle ja linnan on suunniteltu olevan avoinna 9. huhtikuuta asti.
Lumilinna on rakennettu Kemiin jo vuodesta 1996 lähtien, vuosittain vaihtuvan teeman mukaan. Tämän vuoden teemana on Suomi 100 eli matkakohde on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Kemin Matkailu Oy:n tiedottaja Noora Barria kertoo, että Suomi100-teema näkyy lumisten muurien sisällä muun muassa lumi-ja jääveistoksissa, Lumiravintolan tuotteissa ja linnan äänimaailmassa.
– Linnalla kokonaisuus on aina loppuun asti hiottu ja jokaisella linnalla on oma tarinansa. Tänä vuonna jo Lumilinnan avajaisissa haluamme kävijöille esitellä linnan kokonaisuutena ja kertoa sen tarinan. Avajaisiltana linnan eri osissa oppaat ovat esittelemässä linnaa, Kemi Seitsikko virittää Lumiravintolan kansaa juhlatunnelmaan ja vierailijoiden Lumilinna-käynti huipentuu näyttävään ilotulitukseen, Barria lupaa.

Kemin Lumilinna

Kemin Lumilinna on täysin merivedestä rakennettu upea nähtävyys, joka koostuu ravintolasta, hotellista, kappelista ja muun muassa lumi- ja jääliukumäistä.
Linnan rakentamiseen tarvitaan noin 26 000 kuutiota lunta ja rakentaminen tapahtuu joulu-tammikuun aikana. LumiLinnan rakentaminen edustaa taitavaa suomalaista lumi- ja jäärakentamista.
Tämän vuonna rakennettavan Lumilinnan teemana on Suomi 100.
Lumilinna rakentuu Kemiin nyt 22.kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti