tiistai 10. tammikuuta 2017

Moskova kiisti Yhdysvaltojen vaalihakkeroinnin...




Mitäpä muutakaan rysän päältä kiinni jäätyään voi tehdä. Todettakoon, että tänään Saksan tiedustelupalvelu ilmoitti, että venäläiset hakkerit ovat häirinneet Saksan tietoliikennettä. Lisäksi valeuutisten määrä on räjähdysmäisesti lisääntynyt.

Suora nettilainaus Helsingin Sanoista hiukan tuunattuna:

Moskova kiisti Yhdysvaltojen vaalihakkeroinnin ja Wikileaksin Assange kiisti olevansa Venäjän puolella

Wikileaksin perustaja Julian Assange kiisti olevansa Venäjän puolella. Putinin tiedottaja puhui noitavainosta.






VENÄJÄ kiisti maanantaina jyrkästi väitteet, joiden mukaan maa olisi vaikuttanut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin tietomurroilla.

Yhdysvaltain tiedusteluviran­omaisten perjantaina julkaiseman raportin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi kyberkampanjan republikaanien Donald Trumpin hyväksi. Viranomaiset uskovat Venäjän välittäneen demokraattipuolueelta varastettuja tiedostoja eteenpäin vuotosivusto Wikileaksille.

Trump voitti vaaleissa demokraattien Hillary Clintonin.

PUTININ tiedottaja Dmitri Peskov kuvaili maanantaina tiedotustilaisuudessa väitteitä ”poliittiseksi noitavainoksi”.

”Nämä ovat perusteettomia syytöksiä, joilla ei ole mitään totuuspohjaa.”

Samalla Peskov tölväisi CIA:n ja FBI:n ammattitaitoa.

”[Raportit] on tehty amatöörimäisellä, tunteenomaisella tavalla, jota tuskin voi sanoa maailmanluokan tiedustelupalvelujen työksi.”

Vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange sanoi maanantaina, että Yhdysvaltain tiedusteluraportti oli ”häpeällinen” ja ”poliittinen”. Assangen mukaan raportissa ei esitetty mitään todisteita.

Wikileaks julkaisi vaalien alla vuodettuja Clintonin sähköpostiviestejä. Assange kiisti Wiki­leaksin olevan Venäjän tai minkään valtion käskyläinen.

Hänen mukaansa myös Wikileaks uskoi ennen vaaleja mielipidetiedusteluja, joiden mukaan Clinton voittaa vaalit suurella todennäköisyydellä. Siksi se keskittyi paljastuksiin Clintonista, siis oletetusta tulevasta presidentistä.

”Wikileaks keskittyy hallituksiin”, Assange perusteli.

ECUADORIN Lontoon-suurlähetystössä hyväksikäyttöepäilyjä jo viidettä vuotta piilotteleva Assange vastaili yleisön kysymyksiin Periscope-ohjelman kautta.

Assange syytti väistyvää Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa toimittajien ja tietovuotajien kimppuun käymisestä ja lupasi 20 000 dollarin palkkion Obaman hallinnosta tärkeitä tietoja vuotaville.

Hän sanoi, että myös Trump todennäköisesti hyökkää vuotajia vastaan. ”Viime vuonna Trump vaati kuolemantuomiota Chelsea Manningille.”

Irakissa sotilaana palvellut Chelsea (tuolloin Bradley) Manning oli lähteenä Wikileaksin suurimmassa tietomurrossa vuonna 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti