maanantai 23. tammikuuta 2017

Trump jatkaa räksyttämistä omalla Twitter-tilillään, vaikka sai käyttöönsä myös presidentin virallisen tilin...

Pelle mikä pelle, olen muistaakseni itsekin taannoin kirjoittanut. Toistaiseksi ei tarvitse käsityksiään, kirjoittamisiaan muuttaa, vaikka kysymyksessä onkin Yhdysvaltain valan vannonut 45. presidentti. Sama meno jatkuu...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Trump jatkaa räksyttämistä omalla Twitter-tilillään, vaikka sai käyttöönsä myös presidentin virallisen tilin

Presidentin virallinen Twitter-tili on ollut maltillinen ja hiljainen.


Donald Trump vieraili lauantaina keskustiedustelupalvelu CIA:n päämajassa Langleyssä.
YHDYSVALTOJEN presidentille Donald Trumpille ominaista on ollut se, että hän on kertonut maailmalle näkemyksistään räväkästi viestipalvelu Twitterissä.

Usein viestit eivät ole olleet kovinkaan maltillisia, vaan Trump on päivittänyt tiliään parhaimmillaan vain minuuttien välein, jos jokin asia on häntä ottanut päähän.

SAMA linja näyttää jatkuvan senkin jälkeen, kun Trump vannoi perjantaina virkavalansa. Trumpilla on nyt kaksi Twitter-tiliä: toinen on hänen ”henkilökohtainen”, ja toisessa hän esiintyy Yhdysvaltojen presidenttinä.

Presidentillisellä tilillään Trump on maltillinen verrattuna ”henkilökohtaiseen” tiliin.

”Minulla on kunnia palvella amerikkalaisia Yhdysvaltojen 45. presidenttinä!” Trump twiittasi presidentin virallisella tilillä.


SAMAAN aikaan henkilökohtaisella tilillään Trump vaikutti ärtyneeltä uutisesta, jonka mukaan hänen virkaanastujaisissaan oli vähemmän yleisöä kuin Barack Obaman noustessa valtaan vuonna 2009.

”Wau, television katsojaluvut tulivat juuri: virkaanastujaisia katsoi 31 miljoonaa ihmistä, mikä on 11 miljoonaa enemmän kuin erittäin hyvät luvut neljä vuotta sitten!” Trump viestitti.

Wow, television ratings just out: 31 million people watched the Inauguration, 11 million more than the very good ratings from 4 years ago!

Hän jätti tosin mainitsematta sen, että Obaman virkaanastujaisissa vuonna 2009 katsojaluvut olivat paljon suuremmat kuin Trumpilla. Obaman tullessa presidentiksi tilaisuutta seurasi 38 miljoonaa katsojaa.

Virkaanastujaisten jälkeen ei ole jäänyt epäselväksi, kumpaa Twitter-tiliä Trump suosii enemmän. Virkaanastumisen jälkeen Trump on lähettänyt presidentilliselle tilille seitsemän viestiä ja ”henkilökohtaiselle” tilille 16 viestiä.

TRUMP on perustellut ”henkilökohtaisen” Twitter-tilin pitämistä sillä, että viestipalvelu mahdollistaa hänelle suoran tiedotuskanavan ohi tiedotusvälineiden.

”Lehdistö kertoo minusta niin epärehellisesti, niin epärehellisesti, että voin laittaa viestin Twitteriin, voin mennä bing bing bing, ja se on saman tien uutisissa”, Trump kertoi brittiläisen The Timesin ja saksalaisen Bildin haastattelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti