tiistai 17. tammikuuta 2017

Kemissä ja Muoniossa voi opiskella kalastusoppaaksi

Olipa mukava lukea alla oleva artikkeli. Perämeren pohjukassa matkailukalastukseen liittyvät asiakokonaisuudet ovat olleet lapsenkengissä. Tämäntyyppiset hankkeet vievät asiaa aivan varmasti eteenpäin.
Käväisin eilen katselemassa uteliaisuuttani Ammattiopisto Lappian sivuilta kalatalouden opetussuunnitelmia. Alalle aikova saanee niistä hyvät eväät esim. matkailukalastukseen liittyvään yritystoimintaan.
Kuvassa oleva Lokka-katiska kiinnitti huomiotani. Meillä on kaksi katiskaa: Weke ja Rambo, joista jälkimmäisen olen päättänyt jättää ensi kesänä maihin. Taidanpa kysäistä, onko Lokka-katiskaa myynnissä ja mihin hintaan...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kemissä ja Muoniossa voi opiskella kalastusoppaaksi

Ammattiopisto Lappia aloittaa ryhmien koulutukset tänä vuonna molemmilla paikkakunnilla.

JUSSI SAARELA
Kemissä ja Muoniossa voi opiskella kalastusoppaaksi
Opettaja Esa Rastas kertoo, että kalastusopaskoulutus alkaa ensi keväänä Kemissä ja ensi syksynä Muoniossa. Kuvassa hän pitelee oppilastyönä tehtyä Lokka-katiskaa.
Jussi Saarela
Kalastusoppaan ammattitutkinnon voi suorittaa tänä vuonna ryhmissä ammattiopisto Lappian sekä Kemin että Muonion yksiköissä.
Lapin kasvava matkailuala tarvitsee uusia oppaita. Lappian aikuiskoulutuksen kalatalouspuolen opettaja Esa Rastas kertoo, että idea koulutukseen syntyi, kun Veitsiluodon Kalamiehet ry otti yhteyttä oppilaitokseen. Yhdistys aikoo kehittää kalastusopastoimintaansa makeavesialtaalla Kemissä. Myös Kemin Matkailu Oy on mukana koulutuksen kehittämisessä.
Koulutuksen kohderyhmää ovat kalastusoppaan ammatissa toimivat ja alasta kiinnostuneet retkeilyä ja luonnossa liikkumista harrastavat henkilöt ja yrittäjät sekä matkailualalla työskentelevät henkilöt, jotka haluavat kehittää ja laajentaa osaamistaan.
– Lappia voi toteuttaa koulutuksen omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena. Se kestää noin 1–1,5 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, Rastas sanoo.
Tavoitteena on muun muassa, että koulutettava oppii opastamaan asiakkaita vapaa-ajan eri kalastusmuodoissa sekä tutustuu kalastuspaikkoihin ja opastustoimintaympäristöihin.
Kalastusoppaan ammattitutkinnosta on infotilaisuus Kemissä torstaina 19. tammikuuta Lappian Kotaravintola Prännissä kello 14–16.
Kemissä haluaika päättyy 20. maaliskuuta ja Muoniossa 31. toukokuuta. Koulutus alkaa Kemissä 3. huhtikuuta ja Muoniossa 21.elokuuta.
Vuodesta 2006 lähtien kalastusoppaan ammattitutkintoja ovat suorittaneet Lappiassa yksittäiset henkilöt. Ensimmäinen ryhmä kalastusoppaita valmistui viime syksynä Muoniossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti