tiistai 10. tammikuuta 2017

A-Katsastuksessa Kemin Karjalahdella...

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että meillä on ollut pitkään kesäauto ja talviauto. Kaksi vanhaa, luotettavaa palvelijaa:

Kesäautomme VW Doppel TD vm. 1989 LLA-175, jolla on ajettu noin 305.000 km. Se on ollut taas koko viime kesän liikenteessä, poistettu liikenteestä ja parkkeerattu talviteloille päärakennuksemme päätyyn.
Se on toistaiseksi ainoa auto, joka on meille uutena ostettu. Se on osoittautunut erinomaiseksi hyötykäyttöautoksi. Se ei ole koskaan jättänyt välille - ainakaan toistaiseksi.

Sillä ajaminen tällä hetkellä on ”lähes ilmaista”. Mahdollisesti museokatsastamme kyseisen auton aikanaan, kunhan se täyttää 30 vuotta. Emme ilmeisesti raski luopua siitä...

Talviautomme eli Land Rover Freelander vm. 2000 JER-15, jolla on ajettu noin 145.000 km. Olemme autolle toinen omistaja. Olemme olleet tyytyväisiä maastoautoomme. Kuluvia osia siihen on vähin joutunut vaihdattamaan niin kuin kaikkiin iäkkäisiin autoihin...
Se on ollut lähes koko kesän pois liikenteestä, parkkeerattuna päärakennuksemme päädyssä. 
Se on ollut käytännössä myynnissä. Toistaiseksi siitä ei ole kukaan aidosti ollut kiinnostunut. Siitä on ilmoitus tori.fi - sivulla. Ilmeisesti emme ota sitä tänä talvena talvikäyttöön, sillä...  

Haltuumme on monien mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen joutunut > ostettu uusi käytetty auto. 

Mercedes-Bentz E 200 vm. 1998 AIP-165, jolla on ajettu ainoastaan noin 136.000 km. Olemme kyseiselle autolle kolmas omistaja.
Siisti, hyvin pidetty ja huollettu käyttöauto varustettuna kaksilla renkailla sekä vetokoukulla, siinä on todennäköisesti autoa meidän ajoihin pitkäksi aikaa, mikäli siihen totumme ja tykästymme.
______________________________________________________________________

Olemme vuoden aikana ajelleet sillä vaivaiset 2.000 km.

Edellä mainittu Mersu on tänään tiistaina 10.01.2017 klo 13 jälkeen katsastettu A-Katsastuksessa Kemin Karjalahdella. Varasin netin kautta eilen katsastusajan - edullisesti.
Oli mukava rupatella katsastuksen ohessa tutun katsastusasiantuntijan kanssa. Kerroin hänelle, että olemme kolmen auton loukussa, joista kaksi on tällä hetkellä päärakennuksemme päädyssä lumihangessa.

Hän totesi, että heidän perheensä on oikeastaan neljän auton loukussa. Keskustelimme käytettyjen autojen hinnoista, jotka totesimme olevan järjettömät. Vuosimallilla on aivan liian suuri merkitys hinnoittelussa - tietty...

Kertoessani, että tavoitteemme on aidosti vähäntää automäärä, hän totesi, että älkää tätä Mersua hävittäkö.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti