lauantai 28. tammikuuta 2017

Trump ja Putin keskustelivat Ukrainan ja Syyrian tilanteesta ja sopivat pitävänsä yhteyttä säännöllisesti...

Siinä onkin tiukka paikka, kun langan molemmissa päissä on viimeisen päälle megaluokan patologiset valehtelijat.
Toisaalta pääasia lienee, että puhutaan

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Trump ja Putin keskustelivat Ukrainan ja Syyrian tilanteesta ja sopivat pitävänsä yhteyttä säännöllisesti

Venäläismedian mukaan Trump ja Putin olivat yhtä mieltä siitä, että molempien yhteinen päätavoite on kansainvälisen terrorismin kukistaminen.



Trump puhui lauantaina puhelimessa Vladimir Putinin kanssa. Keskustelua seurasivat kansliapäällikkö Reince Priebus (vasemmalla), varapresidentti Mike Pence, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn, Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sean Spicer ja neuvonantaja Steve Bannon.
YHDYSVALTAIN presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin puhuivat puhelimessa lauantaina ensimmäistä kertaa sitten Trumpin virkaan astumisen jälkeen. 
Venäläismedian lähteet Venäjän presidentinhallinnosta kertoivat, että Trump ja Putin keskustelivat ainakin Syyrian ja Ukrainan tilanteesta ja sopivat alkavansa valmistella tapaamista.

Kremlin tiedotteen mukaan keskustelussa oli hyvä henki. Tavoitteena on maiden suhteiden parantaminen. Suhteita kehitetään rakentavassa ja tasavertaisessa hengessä. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että molempia osapuolia hyödyttävät kauppa- ja taloussuhteet on syytä palauttaa.

Venäläismedian mukaan Trump ja Putin olivat yhtä mieltä siitä, että molempien yhteinen päätavoite on kansainvälisen terrorismin kukistaminen. Molemmat kannattavat yhteisiä toimia Isisiä ja muita terroristijärjestöjä vastaan Syyriassa.

ETUKÄTEEN odotettiin, että Trump ja Putin käsittelisivät muun muassa terrorismin vastaisia toimia sekä Venäjälle asetettujen pakotteiden mahdollista purkamista. Kremlin puhelinkeskustelusta antamassa lausunnossa pakotteiden purkamista ei kuitenkaan mainita.

Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway sanoi perjantaina televisiokanava Foxin haastattelussa, että pakotteiden purkaminen on harkinnassa. Myöhemmin samana päivänä Trump kuitenkin sanoi Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että asiasta on liian aikaista puhua.

EU ja Yhdysvallat asettivat Venäjälle talouspakotteita sen jälkeen, kun maa valtasi laittomasti Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan.

LAUANTAINA Trump keskusteli puhelimitse myös Japanin pääministerin Shinzo Aben, Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin François Hollanden kanssa. Puhelu Australian pääministerin Malcolm Turnbullin kanssa on vielä edessä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Hollande kertoi sanoneen Trumpille, että Venäjän-vastaisia pakotteita voidaan helpottaa vain, jos Venäjä täyttää Minskin rauhansopimuksen ehdot. Hän myös tähdensi Pariisin ilmastosopimuksen merkitystä ja varoitti Trumpia protektionistisen kauppapolitiikan talousvaikutuksista.

Merkel ja Trump puhuivat turvallisuusyhteistyöstä, kanslerinvirastosta kerrottiin. He tähdensivät Naton merkitystä ja olivat yhtä mieltä siitä, että kaikkien Nato-maiden on osallistuttava yhteisen turvallisuuden rahoittamiseen.

Trump myös hyväksyi Merkelin kutsun osallistua heinäkuussa Hampurissa pidettävään G20-kokoukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti