perjantai 20. tammikuuta 2017

Ensimmäinen Ruotsin Haaparannalla-käynti vuodelle 2017...

Olemme viimeksi käyneet Ruotsin Haaparannalla 12.10.2016 eli noin kolme kuukautta sitten.

Päätimme tänään perjantaina toteuttaa perinteisen käyntimme ettei asia pääse aivan kokonaan unohtumaan...

Mootoritie oli hyvässä kunnossa kevyen suolakäsittelyn jäljiltä. Lämmpötila tien pinnassa keskimäärin -7 ja ilman lämpötila -3 Celsiusastetta.

Ensin perinteinen ICA MAX- käynti tuttuine ostoksineen. Sitten Systembolaget, pari viinipulloa ja tällä kerralla vaimoni kävi pikakäynnin myös  IKEA:ssa ja minä istuskelin tuloaulassa uusilla sohvilla. Eivät tuntuneet kovin mukavilta istuttavilta minun makuuni.

Olimme saaneet tuttuvapariskunnalta "kauppalapun" sitä eilen kyseltyämme. ICA Maxista osa ostoksista ja IKEA:sta tutut pakastelihapullat. Ostimme itsellekin pussin kokeeksi...

Ihmisiä tuli ja meni harvakseltaan. Tälläkään kerralla en nähnyt yhtään tuttua.

Pois lähtiessämme ajoimme uuden rajanpinnan Matkailukeskuksen/linja-autoaseman ohi ja totesimme, että Haaparannan Barents Centerin rakentaminen ei ole vieläkään kunnolla käynnistynyt. 

Samat betonipaalut olivat pystyssa kuin viimeksi - kolme kuukautta sitten - käydessämme.

Kyllä on nihkeää rakentamista, mistä lie kiikastaa. Tuskin lupamenettelystä tai valitusprosesseista vaan rakentajan akuutista rahapulasta - on henkilökohtainen arvaukseni.

Barents Centerin monttu eli entinen "Victorianjärvi" oli toisin tyhjä > jäässä ja vähäisen lumen peitossa.

Kaupparakennuksen, monitoimiareenan ja Haaparannan lukion rakentajaksi aikoinaan valittu rakennusliike ei tunnu oleva erityisen kiireinen. Kohta alkavat aikataulut paukkua oikein kunnolla...

Paluumatkalla Kemiin saimme ihastella lähes keväistä säätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti