tiistai 31. tammikuuta 2017

Donald Trumpilla luultiin olevan jarrut – ei ole...


Alla oleva kuva on totuttu näkemään viime aikoina eri medioissa. Alkuinnostuksen vallassa uusi presidentti on suoltanut määräystä määräyksen perään. Tuskin jarruja löytyy omasta ydinporukasta - ainakaan aluksi - mutta ne löytyvät todennäköisesti loppujen lopuksi yritysmaailmasta. Siitä alkaa olla jo viitteitä.
Jarruja löytyy myös yhä lisääntyvästä kansalaisten vastenmielisyydestä ja tyytymättömyydestä nykyistä presidenttihallintoa kohtaan. Kansakunnan jakaantuminen voimistuu/lisääntyy...
Luonnollisesti täällä Suomessa, Perämeren pohjukassa  Meri-Lapissa > Kemissä, Haukkarin Kainuunkadulla ollaan mediatietojen varassa, mutta aika järjettömältä tuo meno tuntuu presidentintouhujen osalta olevan... 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunatuna:

Ford, Starbucks, Apple, Netflix, Microsoft – Yhä useampi yritys käy Trumpia vastaan

Donald Trumpin maahantulokieltomääräys huolettaa monia yrityksiä, ja joissakin lentoyhtiöissä pohditaan, keitä henkilöstöstä voidaan lähettää Yhdysvaltain-lennoille. Seuraava asetus rajoittanee työviisumien myöntämistä.






Presidentti Donald Trump allekirjoitti perjantaina määräyksen, joka kiristää maahantulomääräyksiä Yhdysvalloissa.
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunatuna:
Pääkirjoitus    |   Pääkirjoitus

Donald Trumpilla luultiin olevan jarrut – ei ole

Kongressin republikaanienemmistön johto on ensimmäkseen myötäillyt Donald Trumpin kiistellyimpiä päätöksiä, tai sitten ollut niistä hiljaa.




USEIDEN ennakkoarvioiden mukaan Yhdysvaltojen kongressin republikaanisen enemmistön piti toimia jarruna, mikäli Donald Trump ryhtyisi presidenttinä toteuttamaan kiistellyimpiä hankkeitaan, kuten muuria Meksikon-vastaiselle rajalle tai maahantulokieltoa muslimeille.

Puolentoista viikon kokemuksella niin ei näyttäisi tapahtuvan. Trumpia vaalikampanjan aikana vastustanut republikaanien puoluejohto ja kongressin molempien kamareiden republikaanienemmistöjen johtajat ovat enimmäkseen joko myötäilleet presidentin päätöksiä tai olleet niistä hiljaa.

Yleensä lisämenojen rahoituksesta tarkat republikaanit ryhtyivät kuuliaisesti kokoamaan noin kymmenen miljardin dollarin pottia, kun Trump viime viikolla allekirjoitti asetuksen muurihankkeesta.

Trumpin perjantainen ilmoitus määräaikaisesta maahantulokiellosta pakolai­sille ja seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisille aiheutti jo konservatiivienkin joukossa enemmän soraääniä, mutta ei mitään vastalausemyrskyä.

Vaikuttaa siltä, että ainakin alku­vaiheessa presidentin poliittinen massa jyrää tieltään epäilijät omassa leirissä ­samalla, kun Trump antaa lisää valtaa kiistellyimmille neuvonantajilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti