lauantai 7. tammikuuta 2017

Missä Vladimir Putin luuraa? Arvelen, että...

Jäljet johtavat yhä selkeämmin ja varmemmin sylttytehtaalle - taas kerran. Näyttää siltä, että Vladimir Putin on jäänyt niin sanotusti rysän päältä kiinni. 

Arvelen, että se ei vauhtia hidasta - päinvastoin. Tosiaan - mediassa, ei ainakaan Suomen mediassa ole hänestä ollut moneen päivään merkkejä, täpliä. Todennäköisesti hän on Suomen rajan pinnassa olevalla ökyhuvilallaan ydinjoukkonsa kanssa suunnittelemassa seuraavia vaalivaikuttamisiskuja.
Mielenkiintoisia vaaleja Euroopassa on tulossa ja he ovat vuosikausia tukeneet ääriliikkeitä, jotta niillä olisi potentiaalista vaalimenestystä.


      Ei nuo USA:n vaalivaikuttamispaljastukset aivan niin vähälle jää. Kyllä niitä yritetään selitellä.

    Siksi toisaalta arvelen, että patologiset valehtelijat ovat jo oletettavasti valmiusasemissa eturintamassa myös Venäjän ulkoministeriön lehdistöavustaja Marija Zaharova Moskovassa. Putinin pr-päällikkö Dmitri Peskov on mediatietojen perusteella täysi noviisi edelliseen verrattuna. Häviää 100-0 mennen tullen valehtelemisen jalossa taidossa, vaikka ilmeisen kova jätkä hänkin on sillä saralla.
      Ulkoministeri Sergei Lavrov antanee myös tutut kommentit USA:n hölynpölystä liittyen vaalivaikuttamiseen...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat


Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut: Putin määräsi vaikuttamiskampanjan auttaakseen Donald Trumpin presidentiksi

Maan tuleva presidentti Donald Trump tapasi tiedustelutahot ennen asian julkistusta, ja kiisti heti tapaamisen jälkeen, että verkko-operaatiot olisivat vaikuttaneet vaalitulokseen.







Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump poistumassa kokouksesta perjantaina New Yorkissa.
YHDYSVALTAIN tiedustelupalvelut julkaisivat perjantaina raportin, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi vaikuttamiskampanjan demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vastaan edesauttaakseen republikaaniehdokas Donald Trumpin valintaa.

Venäjän tavoitteena oli heikentää uskoa Yhdysvaltojen demokratiaan ja mustamaalata entistä ulkoministeri Hillary Clintonia, jotta tämän olisi vaikeampi voittaa vaaleissa. Kun alkoi vaikuttaa siltä, että Clinton luultavasti voittaisi vaalit, vaikuttamisyritykset keskittyivät kaivamaan maata mahdollisen presidenttikautensa alta.

”Meidän arviomme on, että Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin kohdistuneen vaikuttamiskampanjan vuonna 2016. Lisäksi arvioimme, että Putin ja Venäjän hallitus ottivat Trumpin suosikikseen”, julkaistussa arviossa todetaan.

RAPORTIN mukaan Venäjä käytti vaikuttamiskampanjassa hyväkseen verkko-operaatioita, valtion tiedotusvälineitä, kolmansia osapuolia ja palkattuja sosiaalisen median käyttäjiä eli ”trolleja”.

Venäjän tiedustelupalvelu kohdisti verkko-operaatiota vaaleihin liittyviin kohteisiin, mukaan lukien molempien keskeisten puolueiden toimijoihin.

Lisäksi Venäjän sotilastiedustelu käytti operaatiossa hyväkseen muun muassa paljastussivusto Wikileaksia ja DCLeaksia sekä Guccifer2.0-nimimerkin taakse piiloutunutta hakkeria tai hakkeriryhmittymää.

Samalla Venäjän valtiollinen media, muun muassa englanninkieliset RT sekä Sputnik -uutissivusto valjastettiin propagandan levittäjiksi.

Sekä virallinen media että verkkotrollit levittivät myös suoranaisia valeuutisia, vääristeltyjä uutisia sekä uutisia, joilla pyrittiin vähättelemään muiden uutisten tietoja.

Tiedusteluviranomaisten raportin mukaan venäläiset hakkerit eivät ole onnistuneet pääsemään käsiksi tai vaikuttamaan järjestelmän ääntenlaskuun.

Raportissa ei kuitenkaan juuri kerrota tarkemmin, mihin monet johtopäätökset perustuvat. Tiedustelupalvelut perustelevat tätä lähdesuojalla ja sillä, että menetelmien tarkka avaaminen voisi vaikeuttaa tiedustelutyötä tulevaisuudessa.

Venäjä on kiistänyt Yhdysvaltain hallinnon syytökset vaalien peukaloinnista.

TULEVALLA presidentti Trumpilla oli lähes kaksituntinen tapaaminen tiedusteluviranomaisten kanssa perjantaina ennen kuin nämä julkistivat arvionsa.

Tapaamisen jälkeen Trump julkaisi aiheeseen liittyen tiedotteen.

”Venäjä, Kiina ja jotkin muut maat, ryhmittymät ja ihmiset pyrkivät johdonmukaisesti murtamaan maamme hallinnolliset, liike-elämän ja yhdistysten tietoverkot”, tiedotteessa todetaan.

”Sillä ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta vaalitulokseen, sillä muun muassa [elektronista]äänestystä ei ollut käpälöity”, Trump jatkoi.

Trump ilmoitti kuitenkin, että virkaan astuttuaan hän nimittää ryhmän, joka saa 90 päivää aikaa luoda suunnitelman, jolla kyberhyökkäykset estetään. Hän kuitenkin jatkoi, ettei tule julkisesti kommentoimaan ryhmän suosituksia.

Perjantaina julkaistun raportin mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset arvioivat, että Venäjä yrittää vaikuttaa tulevaisuudessa myös muihin vaaleihin, mukaan lukien Yhdysvaltain liittolaismaissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti