keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Keminmaan keskusta aikoo erottaa Paavo Väyrysen paikallisyhdistyksen...

Hmmmmm - vai niin...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Keminmaan keskusta aikoo erottaa Paavo Väyrysen paikallisyhdistyksen


Henripekka Kallio
Paavo Väyrysen pitkä tie keskustapuolueessa näyttää lähestyvän loppuaan. Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestö aikoo sulkea Väyrysen johtaman piskuisen paikallisyhdistyksen toimintansa ulkopuolelle.
– Mehän emme voi erottaa yhdistystä keskustapuolueesta, vaan vain omasta kunnallisjärjestöstämme. Hoidamme oman kentän ja puolueesta erottaminen on sitten oma prosessinsa, Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tuula Eilittä sanoo.
Kunnallisjärjestön johtokunta kokoontui maanantaina ja katsoi, että Väyrynen on eronnut keskustasta sillä hetkellä, kun hän joulukuussa vei uuden kansalaispuolueensa puoluerekisteriin. 
Väyrynen itse katsoi tiistaina lähettämässään tiedotteessa, ettei kunnallisjärjestön tulkinta tilanteesta ole puolueen sääntöjen mukainen.
Väyrynen on takertunut keskustaan perustamansa ja johtamansa Keminmaan keskustaseura -nimisen paikallisyhdistyksen kautta. Se ei ole osoittanut mitään merkkejä siitä, että erottaisi Väyrysen.
Väyrysen yhdistyksen erottaminen kunnallisjärjestöstä tulee Eilitän mukaan alistaa kunnallisjärjestön yleiselle kokoukselle. Yleinen kokous järjestetään lähiviikkoina, sillä se vahvistaa keskustan Keminmaan kuntavaaliehdokkaat.
– En tiedä ehtiikö asia vielä siihen kokoukseen, sillä erottaminen on pitempi prosessi, jossa pitää esimerkiksi olla kuulemistilaisuus, Eilittä kertoo.
Kunnallisjärjestön on myös pyydettävä erottamisesta lausunto keskustan Peräpohjolan piiriltä.
– Lähtökohta lausunnossa on puolueen sääntöjen tulkinta, että toimitaan yhdistyslain mukaisesti, kuvailee piirin puheenjohtaja Pekka Pelttari.
Kovin paljon tulkittavaa säännöissä ei pitäisi olla, sillä keskustan sääntöjen mukaan jäsenet eivät voi kuulua keskustan lisäksi muihin puolueisiin, ja Väyrynen kuuluu nyt kahteen puoluerekisterissä olevaan puolueeseen.
Eilitällä ja Pelttarilla ei ole tietoa siitä, ketä Väyrysen pieneen paikallisyhdistykseen kuuluu.
Kun yhdistys on erotettu kunnallisjärjestön ja piirin toiminnasta, se voidaan erottaa keskustapuolueesta puoluevaltuuston päätöksellä puoluehallituksen esityksestä.
Keskustapuolueen johtajisto on esiintynyt sopuisasti Väyrystä kohtaan tämän uudesta puoluehankkeesta huolimatta. Viime kädessä puolueen kerma joutuu siis kuitenkin esittämään Väyrysen erottamista – tai hyväksymään sääntöjen rikkomisen.
Eilitän mukaan Väyrysellä ei ole enää asiaa keskustan kuntavaaliehdokkaaksi keskustan nimissä. Väyrynen voisi sen sijaan jatkaa keskustan listoilla sitoutumattomana ehdokkaana.
Väyrynen totesi itse tiedotteessaan, että hänen mahdollisesta kuntavaaliehdokkuudestaan ” on vielä tarpeen keskustella ”, koska keskustan listoilla on ollut myös puolueeseen kuulumattomia ehdokkaita.
Juttua on muokattu klo 16.40: Lisätty Väyrysen tiedotteen tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti