keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Vappu etuajassa: Haalaripukuiset opiskelijat rantautuvat Kemiin jo tänään...

Kyllä, haalaripukuisia oli klo 16 kourallinen paikalla patsaan juurella ja lisää näytti tulevan koko ajan.

Seurasimme - minä ja vaimoni - patsaan lakitusta autosta Valtakadun toiselta reunalta. Tämä oli ensimmäinen kerta meidän osaltamme, kun olimme livenä seuraamassa kyseisen patsaan lakitusta.

Kuin yhdestä suusta totesimme, että vahva uusavuttomuus oli aistittavissa lakitusprosessissa. Varmaan lakitus on onnistunut aikaisempina vuosina vähintään yhtä hyvin/huonosti kuin nyt, joten muutama - henkilökohtainen neuvo - lienee paikallaan.

Tärkeälle tapahtumalle saa näyttävyyttä toteuttamalla se esim. palolaitoksen/sähkölaitoksen/yksityisen palvelutarjoajan nosturin päässä olevasta korista.
Lisäksi samalla työturvallisuusasiat on varmistettu.

Kyllä kiipeily, "rimpuilu" patsaalla oli sen luonteista, että ihme. jos ei sieltä ole kukaan aikaisemmin tippunut.

Jos em. tyyppistä ratkaisua ei jatkossa aiota käyttää, suosittelen, että edes riittävän pitkät ja tukevat alumiiniset jatkotikkaat lainataan Lapin AMK:lta tai vastapäätä Kemin kaupungintalolta.

Kyllä tuo lakin kiinnitys oli varsinaista "äpöstämistä". Kun tiedetään, että Kemissä, varsinkin kaupungintalon läheisyydessä tuulee lähes aina, tulee siihen varautua ja kunnolla. Tietämättä miten aikaisemmin lakki on kiinnitetty ja onko se patsaan päässä pysynyt totean, että ...

Lakki yritettiin kiinnittää teipillä, joka loppui kesken, joten lakki pysyi patsaan päässä noin kaksi ja puoli minuuttia.

Siinä vaiheessa meille riitti.

Varmaan tämän päivän ohjelman mukainen toiminta on jatkossa virkistävää ja yhteen kuuluvaisuuden tunnetta kohottavaa.

Onnea ja Menestystä kaikesta huolimatta insinööriopiskelijat, tulevaisuuden toivot! 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Vappu etuajassa: Haalaripukuiset opiskelijat rantautuvat Kemiin jo tänään


Kemissä saattaa keskiviikkona tupsahdella näkyviin useita haalariasuisia opiskelijoita. Nuoret eivät ole lukeneet kalenteria väärin, vaan Lapin ammattikorkeakoulu päätti järjestää opiskelijoiden vappupuuhat jo tavallista aiemmin.
Tapahtuma alkaa kaupungintalon viereiseltä patsaalta patsaan lakituksella. Samassa yhteydessä Kemin insinööriopiskelijat KeIO Ry:n puheenjohtaja Aki Koski pitää puheen.
Lisäksi ohjelmassa on sotalapsipatsaan luona piknik, rastikierros ja bingon pelaamista.
Tapahtuman aikataulu:
16 Patsaan lakitus + puhe
17 Piknik (sään salliessa)
18 Rastikierros
20.30 Bingo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti