maanantai 25. huhtikuuta 2016

Jarkko Elorannan valinta SAK:n puheen­johtajaksi varmistui...

SAK:ssa tapahtuu sukupolvenvaihdos kesäkuussa, vaikka Uusi SAK jäänee toteutumatta. Suomessa vuoden 2017 alussa jatkavat todennäköisesti keskusjärjestöinä SAK, STTK ja Akava - hyvä niin...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Jarkko Elorannan valinta SAK:n puheen­johtajaksi varmistui

SAK:n liitot käyvät tänään pyytämässä, että Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Eloranta suostuisi puheenjohtajaksi SAK:n liittokokouksessa kesäkuussa.

POLITIIKKA  
ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
Jarkko Eloranta maaliskuun lopulla Helsingissä.
Jarkko Eloranta maaliskuun lopulla Helsingissä.

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan valinta SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi on varmistunut.
SAK:n liitot käyvät tänään kello 14.30 pyytämässä, että Eloranta suostuisi puheenjohtajaksi SAK:n liittokokouksessa kesäkuussa. Mukana ovat muun muassa kaikki SAK:n suuret liitot. Kannattajien joukossa ovat myös muun muassa kuljetusalaa edustava AKT ja Rakennusliitto.
HS:n tietojen mukaan Eloranta suostuu pyyntöön.
ELORANTA on ollut jo pitkään ennakkosuosikki, vaikka hän ei ole virallisesti vielä ilmoittautunut ehdokkaaksi kuten ei ole kukaan muukaan.
Elorannan valintaa on vauhditettu sen jälkeen, kun alkoi näyttää siltä, ettei lähinnä SAK:n ja STTK:n liittojen valmistelemaa uutta keskusjärjestöä saada perustetuksi ensi vuoden alkuun mennessä kuten oli tarkoitus.
Valmistelusta on irtautunut jo useita STTK:hon kuuluvia liittoja.
Eloranta on ollut keskusjärjestöhankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja.
JHL edustaa laajasti julkisen puolen työntekijöitä. Se on SAK:n toiseksi suurin liitto 225 000 jäsenellään. Jäsenistä 70 prosenttia on naisia. Nykyinen puheenjohtaja Lauri Lyly jäänee eläkkeelle kuten on ollut tarkoitus SAK:n edustajakokouksessa Tampereella kesäkuun alussa.
Valtiotieteiden maisteri Jarkko Elorantaa pidetään realistisena, jämptinä ja rauhallisena johtajana, jota kunnioitetaan laajasti SAK:n kentässä. Hän täytti 50-vuotta muutama viikko sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti