lauantai 23. huhtikuuta 2016

55 000 hengen TEAM-ammatti­järjestö lähtee Nordeasta protestiksi veroparatiisi­toiminnoista...

Ei ole kohta duunarihiekkaa Nordea-pankkien lattioilla. On mielenkiintoista jatkossa seurata, kuka Nordeassa ottaa vastuun Panama papereiden murheellisesta infosta, veroparatiisitouhuista. Veikkaan, että joku korkeassa asemassa oleva johtohenkilö saa kenkää + muutaman miljoonan euron kultaisen kädenpuristuksen. Vastuunotosta tuskin Björn Wahlroosin tarvitsee ainakaan tässä vaiheessa murehtia. Hänhän on korvaamaton - väitetään... 


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

55 000 hengen TEAM-ammatti­järjestö lähtee Nordeasta protestiksi veroparatiisi­toiminnoista

”Odotamme niin teollisuuden kuin muidenkin alojen yrityksiltä eettistä ja kestävää toimintaa”

POLITIIKKA 
MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
Nordean pääkonttori Satamaradankadulla.
Nordean pääkonttori Satamaradankadulla.

TEOLLISUUSALOJEN ammattiliitto TEAM luopuu yhteistyöstä finanssikonserni Nordean kanssa niin pian kuin se on mahdollista, TEAM ilmoitti lauantaina.
SAK:laisen 55 000 jäsenen liitolla on jäsenmaksutili Nordeassa. Siitä luovutaan, ja asiaan liittyvät käytännön järjestelyt aloitetaan välittömästi, TEAM kertoo tiedotteessa.
SYYNÄ on se, että Nordea on perustanut satoja yhtiöitä asiakkailleen veroparatiisiin.
”Odotamme niin teollisuuden kuin muidenkin alojen yrityksiltä eettistä ja kestävää toimintaa. Nordean yhteydet veroparatiiseihin ovat olleet kiistattomia, tapahtuneita on mahdoton hyväksyä, TEAMin puheenjohtaja Heli Puura perustelee ratkaisua tiedotteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti