torstai 21. huhtikuuta 2016

Etteplan osti kemiläisen Suomen Unitin liiketoiminnan...

Tulin hetki sitten Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n hallitus- ja kevätkokouksesta. Olipa mukava nähdä myönteisiä uutisia kemiläisestä näkövinkkelistä varsinkin, kun tuntee kuvassa olevan - positiivihenkilön Ahosen Ollin. Toivottavasti tulevaisuudessa em. kauppa tuo lisää insinöörityöpaikkoja paikkakunnallemme...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomsita hiukan tuunattuna:

Etteplan osti kemiläisen Suomen Unitin liiketoiminnan

JUSSI SAARELA
Olli Ahonen (vas.) ja Mikko Ylä-Outinen kertovat, että Etteplanin palveluksessa työskentelee Kemissä nyt 37 henkilöä.
Suomalainen Etteplan Oy on ostanut kemiläisen insinööritoimiston Suomen Unit Oy:n liiketoiminnan. Kolme osakasta ja neljätoista työntekijää ovat siirtyneet Etteplanin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Nyt Etteplanin Kemin toimistossa työskentelee yhteensä 37 henkilöä. 

Viime syksynä kansainvälisesti toimiva Etteplan osti Sav Oy:n liiketoiminnan koko maassa.
Vuonna 1992 perustetun Suomen Unit Oy:n yrittäjänä toiminut Olli Ahonen kertoo, että osakkaat olivat pohtineet yhtiön tulevaisuutta jo pitemmän aikaa.
– Suomen Unitin koko esti jopa saamasta vähänkään isompien investointien tarjouspyyntöjä. Nyt meillä on järeämmät resurssit koko suunnitteluprosessin tueksi. Lisäksi henkilökunta voi nyt kehittää hyvin henkilökohtaista osaamistaan isossa organisaatiossa ja lähteä halujensa mukaan komennuksille aina ulkomaita myöten, Ahonen sanoo.
Etteplan halusi kasvattaa toimintaansa pohjoisessa. Kemin toimisto on Etteplanin ainut Lapissa. Sen suurimpia asiakkaita ovat Meri-Lapin suurteollisuus ja Pohjois-Suomen kaivokset.
– Pystymme tarjoamaan suurempia projektikokonaisuuksia saman katon alta. Voimme tarjota Kemistä yhdestä toimistosta mekaanisen suunnittelun, putki-, sähkö- ja automaatio- sekä prosessisuunnittelun ja asennusvalvonnan. Voimme tuoda erikoisosaamistamme myös muilta paikkakunnilta asiakkaidemme käyttöön, Etteplanin Lapin aluejohtaja Mikko Ylä-Outinen kertoo.
Etteplan on teollisten laitteistojen suunnitteluun ja teknisen dokumentoinnin ratkaisuihin ja palveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on kaikkiaan noin 2 400 suunnittelijaa ja asiantuntijaa pitkin maailmaa.
Vuonna 1983 perustettu Etteplan toimii nyt kahdessa eri rakennuksessa Kemissä, mutta etsii parhaillaan 500–600 neliön toimistotiloja, jotta saisi kaikki toiminnot yhden katon alle paikkakunnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti