tiistai 26. huhtikuuta 2016

37 aktivistia kiinniotettu Pyhäjoella – kolmannes ulkomaalaisia - säälittävä joukkio...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Kotimaa  | 

37 aktivistia kiinniotettu Pyhäjoella – kolmannes ulkomaalaisia

Kymmeniä ydinvoimaa vastustavia aktivisteja on häirinnyt Fennovoiman työmaa-aluetta tiistaina Pyhäjoella. Poliisin mielestä aktivistiryhmän toiminta ei ole johdonmukaista, vaan pikemminkin erilaisten yksilöiden sekoilua. Tilanne paikalla on tältä erää rauhoittumassa.

Poliisi on ottanut kiinni 37 henkilöä Hanhikiven ydinvoimala-alueella Pyhäjoella. Tilanne on tältä erää rauhoittumassa.
Tiistaina aamupäivällä muutama ydinvoimaa vastustava aktivisti pääsi kiipeämään Fennovoima-Rosatomin työmaa-alueen aidan yli. Ennen poliisin puuttumista tilanteeseen osa aktivisteista haittasi hetken ajan liikennettä asettumalla makaamaan Hanhikiven alueelle johtavalle tielle. Alueella on ollut monenlaisia levottomuuksia ja eräs aktivisteista uhkasi myös tilannetta seurannutta Yle Oulun toimittajaa.
mielenosoittajia ja poliiseja
Kuva: Yle
Ylikomisario Veijo Alavaikko Raahen poliisilaitokselta kertoi alkuillasta Yle Uutisille paikalla olleen useita ulkomaalaisia aktivisteja, mutta mukana on joitakin paikallisiakin. Kiinniotettuja on tällä hetkellä 37. Heistä 11 on ulkomaalaisia. Kaikkien henkilöllisyys ei kuitenkaan ole vielä selvillä.
Ryhmä kutsuu itseään Stop Fennovoima -nimellä. Ydinvoimalan sijoittamista Hanhikivenniemen luontoalueelle vastustava paikallinen Pro Hanhikivi ry on ilmoittanut, ettei se ole tässä mielenilmauksessa mukana.
– Kyseessä on varsin järjestäytymätön joukkio, eikä toiminnassa ole johdonmukaisuutta. Pikemminkin tämä on erilaisten yksilöiden sekoilua, toteaa ylikomisario Veijo Alavaikko.
Henkilövahinkoja ei ole tiedossa. Poliisiauto kuitenkin vaurioitui aamulla, jolloin eräs aktivisteista rikkoi autosta ikkunan. Myös kiviä on heitelty autoja kohti.
Poliisia on avustanut paikalla myös Rajavartiolaitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti