maanantai 25. huhtikuuta 2016

Elämän ja harmaan sävyjä - hmmmmmmmmmm - että mitä?

Tunnustan avoimesti, että joskus en ymmärrä kirjoitettua tekstiä. Edellisen tyyppisissä tapauksissa tekstin sanoma on liian korkealentoinen minun ajatusmaailmaani ja sen hetkiseen mielentilaani tai päinvastoin. Toisaalta joskus en ole ymmärtävinäni kirjoitettua tekstiä, asia on minun osalta silloin helppo: Ei tarvitse turhaan päätään vaivata...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Elämän ja harmaan sävyjä

Elämän ja harmaan sävyjä
Elämä ja kokemus ovat opettaneet näkemään sävyjä. Mikään ei ole mustavalkoista, vaan on oppinut näkemään erilaisina harmaan sävyinä.
Kuten esimerkiksi sukat.
Pitkän aikaa totuin siihen, että pärjään vuoden ajan jouluna saadulla paketilla tai parilla mustia miestenvaateketjun myymiä sukkia. Onnea minä.
Ongelma löytyi siitä, että aina jokunen pari aikaisempien vuosien sukkia selvisi kierrossa uudelle vuodelle.
Puhtaan pyykin lajittelusta tuli tarkkasilmäistä puuhaa. Sukkapari piti tunnistaa siitä, kuinka harmaan kuluneita ne olivat. Se helpotti, että joinain vuosina valmistaja vaihtoi sauman tai resorin tyyppiä.
Tulin valehtelematta aika taitavaksi. Tunnistin harmaan sävyt jopa märistä sukista.
Nykyisin aikaansa ei voi käyttää nauttimalla sukkien lajittelusta pyykkinarulle, kun muutkin kaipaavat vieressä huomiota.
Ratkaisuksi löytyivät viikonpäiväsukat. Niissä resorin yläreuna on merkattu värillä ja sen viereen on kirjailtu viikonpäivä. Kesti tosin aikansa tottua siihen, että sunnuntai oli merkitty harmaalla värillä. Sunnuntainhan pitäisi tietenkin olla punainen. Onneksi housun lahje kätkee värin.
Vähän pidemmän aikaa kesti tottua ajatukseen siitä, että maanantaina piti joskus käyttää torstain sukkia.
Viikonpäiväsukissa tapahtui tuotekehitystä. Niihin kirjailtiin myös pohjaan viikonpäivä. Nyt piti sitten varautua siihen, että vieraat lukevat sukan pohjasta viikonpäivän ja huomauttavat valinnan osuneen väärälle päivälle.
Viikonloppuna löysin sukkaongelmaani korkeimman ratkaisun. Löysin kaupasta sukkia, joissa värikoodaus oli tehty resorin sisäpuolelle! Eikä viikonpäivää! Pelastus!
Nyt voin hyvällä omallatunnolla heittää menemään niitä kaikista harmaimpia sukkia.
Tosin pitää myös totutella ajatukseen siitä, että jalassa on sukat joiden resorin sisäpuolella on rantu vaaleanpunaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti