tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kenen tahansa CV mahtuu yhdelle sivulle – miljardööri Elon Musk todisteena...

Olen yrittänyt edellisessä elämässäni - työelämässäni - markkinoida ajatusta, että mikä tahansa asia voidaan esittää yhdellä A4-arkilla riittävän täydellisesti.

Tunnustan avoimesti, että en ole "saarnaamisessani" onnistunut. Erittäin harvoin olen saanut aineiston, jossa asia on esitetty em. tavalla...


Suora nettilainaus Talouselämä-lehdestä hiukan tuunattuna:


Kenen tahansa CV mahtuu yhdelle sivulle – miljardööri Elon Musk todisteena

© RASHID ABBASI / Reuters
Kenen tahansa CV mahtuu yhdelle sivulle – miljardööri Elon Musk todisteena
Yleensä ansioluettelon neuvotaan olevan enintään kahden sivun mittainen. Elon Muskille tehty esimerkki osoittaa, että sivukin voi riittää helposti.
18.4.2016 15:31
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Jos sähköautovalmistaja Teslan ja avaruusaluksia valmistavan SpaceX:n toimitusjohtajan Elon Muskin ansioluettelo mahtuu yhdelle sivulle, niin mahtuu kenen tahansa muunkin.
Verkkolehti Business Insiderin mukaan tämän osoittaa ansioluettelomalleja kauppaava Novorésumé tekemällään esimerkillä.
Yritys loi yksinkertaisen CV:n Muskille todistaakseen, että jopa erittäin menestyksekkään uran voi esittää yhden sivun ansioluettelolla, kertoo Novorésumén perustajiin lukeutuva Andrei Kurtuy lehdelle.
Musk on yksi maksupalvelu Paypalin perustajista. Hän toimii myös aurinkoenergiayhtiö SolarCityn hallituksen puheenjohtajana.
Esimerkki-CV:stä ilmenevät miehen työkokemus, opinnot, listaus taidoista ja pätevyydestä, saavutukset, kielitaito ja mielenkiinnon kohteet. Siinä on myös lyhyt esittely, kuva ja yhteystiedot.
Esimerkissä Muskin kiinnostuksen kohteiksi on listattu muun muassa maapallon ulkopuolinen elämä, videopelit ja vaihtoehtoiset energianlähteet.
Yleensä ohje on, että sopiva ansioluettelon pituus on 1–2 sivua. Business Insider kehottaa pohtimaan esimerkissä olevaa taitojen ja pätevyyden esitystapaa värillisinä palkkeina. Lehden mielestä esimerkki kuitenkin osoittaa, että oikealla muotoilulla yksi sivu riittää CV:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti