torstai 14. huhtikuuta 2016

Venäjä sai rajanäytelmästä kaiken mitä halusi...

Olen oppinut pitämään Yrjö Raution kirjoituksista. Valitettavasti en taaskaan pääse heti lukemaan alla olevaa artikkelia, mutta jo johdanto on asiaan napakasti osuva. Minustakin tuntuu vahvasti siltä, että suuren itäisen naapurimme kanssa kohta kaikki toimenpiteet ovat yhtä suurta näytelmää > näyttelemistä. Yrjö Rautio puhuu mm. viimeisimmästä rajaepisodista, että Venäjä koettelee pientä naapuriaan. Hän olisi voinut esittää asian myös termeillä: Rassata, ärsyttää, prässätä, uhota, jne. ...

Ainoa hyvä puoli koko menneessä paskamaisuudessa - toivottavasti - oli se, että "sinisilmäisimmätkin" suomalaiset edes hiukan saivat muistutuksen Venäjän nykyjohdon olemuksesta...

 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Venäjä sai rajanäytelmästä kaiken mitä halusi

Elintärkeät ulko- ja turvallisuuspoliittiset asiat ovat jo nyt karkaamassa demokraattisen päätöksenteon ulottumattomiin, kirjoittaa Yrjö Rautio kolumnissaan.

POLITIIKKA 
Yrjö Rautio 
Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä.

SUOMEN ja Venäjän rajasopimus syntyi Suomen tahdosta, tasavallan presidentti Sauli Niinistö vakuutti keskiviikkona. Niin syntyikin, sillä mihin Venäjä olisi sitä tarvinnut? Ei laiton ihmisvirta itärajan yli ollut sille ongelma, vaan keino koetella pientä naapuriaan. Suomelle se oli ongelma, joka olisi voinut kasvaa ties kuinka suureksi.
Niinistö kiisti arviot, että Suomi nöyrtyi Venäjälle sopimusneuvotteluissa. Miksi kukin haluaa ilmiötä nimittää, mutta koko prosessi noudatti nuotilleen ja nootilleen Moskovan tahtoa ongelman synnystä sopimukseen pääsyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti