lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tänään sunnuntaina 17.04.2016 Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä...

Olo on kuin osuuskaupan hevosella, ennen tavattiin sanoa silloin, kun olo oli aika vetämätön...
Eilen minulla oli sellainen olo, aivan selvästi lievän flunssan, romuskan elkeitä on ollut koko päivän. 

Tänään aamulla oli sen verran parempi olo, että päätin mennä Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkille malliksi opiskelijoiden ammattitutkinnon näyttöihin niin kuin olimme sopineet. 

_______________________________________________________________________


Kävin tänään Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä. Olin mallina niin sanotussa ammattityönäytössä klo 10.00 -13.30 välisenä aikana.

Carita Ranta aloitti työn ottamalla minusta valokuvat - kuvat otettiin myös alla olevan näytön jälkeen. Ensin hiustenpesu, jonka jälkeen sain tuta luonnomukaisen savihoitokäsittelyn hiuksilleni, oikeastaan päänahalleni: Erikoissavea, jonka seassa oli öljyä hierottiin hiuksiin/päänahkaan, suojat päälle ja pääni oli kymmenisen minuuttia "pöntön sisällä" noin 45 Celsiusasteen lämpötilassa. Tunne oli kuin huonosti lämmitetyssä saunassa. Sen jälkeen hiustenpesu, leikkuu ja parran muotoilu opiskelijan laatiman suunnitelman mukaisesti.
Carita antoi samanaikaisesti työn ohessa näytön myös englanninkielestä ja ruotsinkielestä..
Totesin ymmärtäväni käydyn keskustelun - hyvä niin...

Edellisen jälkeen Ezathullah Zafary antoi näytön miesten hiusten föönikampauksesta.
Edellä mainitut valokuvaukset kuuluivat aluksi työn olemukseen. Varsinaisen työn Eza aloitti pesemällä hiukseni, sen jälkeen kuivaus ja hiuksieni muotoilu föönaamalla.
Lopuksi hän sitoi tuotoksensa kevyesti "lakkaamalla". 
.
Hiuspysäkillä oli em. ajankohtana muutaman opiskelijan näytöt muutamalle asiakkaalle. Paikalla taisi olla kaksi opettajaa sekä kolme tai neljä näyttöjen vastaanottajaa, valvojaa... 

Itse olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Pois lähtiessä totesin taas kerran, että tämänhetkinen lookkini on aivan liian siisti minulle, Sain tutun kommentin, että kohta se on jo toisen näköinen.

Lupasin kirjoittaa käynnistäni Blogisivulleni lyhyen tekstinpätkän. Se on tässä lyhyen kaavan mukaan...
_________________________________________________________________________________

No niinhän siinä kuitenkin loppujen lopuksi kävi, että romuska iski illalla uudestaan päälle ja samalla lievä kuume. Täytyy aloittaa ensi viikko lepäilemällä, ettei olo äidy pahaksi... 
_________________________________________________________________________
Kuumetta tänään maanantaina 18.04.2016 illalla himpun verran eilistä enmmän. Huomenna on pakko vain pötkötellä ja juoda kuumaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti