sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kesämökki ei enää kiinnosta - nyt halutaan vapaa-ajan asuntoja...

Alla olevassa artikkelissa todetaan, että viime aikaisten tutkimusten mukaan: Mökillä on oltava vesivessa, suihku, sauna ja peruslämpö. Em. varustuksen perusteella mökki muuttuu vapaa-ajan asunnoksi.

Olemme eläkeläisiä ja tavoitteemme on mm. ensi kesänä viettää entistä enemmän aikaa Kemin Selkäsaaren pohjoispäädyssä olevassa merihenkisessä torpassamme/mökissämme, jossa on omakotitalon tasoiset lämpöeristeet ja molemmissa huoneissa: Tuvassa ja kamarissa erilliset, tehokkaat lämmönlähteet > puuliesi leivinuunineen ja kamina. Polttopuuta on näköetäisyydellä ainakin sadaksi vuodeksi.
Sauna on ja peseytymiseen tarvittava vesi saadaan katolta kahteen tynnyriin. Talviaikaan hätätilassa lumesta sulattamalla saunanpadassa, oikeastaan vesisäiliössä. Ruoanlaittoon tarvittavan veden jaksaa saareen viedä mennessään...
Varastorakennuksessa on Biolanin iso kompostoiva käymälä, erinomainen laite ja saunavedet imeytetään säiliön kautta maahan. Olemme suunnitelleet aurinkopaneelin/-paneeleiden asentamista, käytännössä pyytäneet jo asiaan liittyvänä tarjouksenkin. Tällä hetkellä on hätätilassa uudenkarhea aggregaatti käytettävissä.

Itse asumme tällä hetkellä omakotitalossa, joten emme kaipaa "toista omakotitaloa" vapaa-ajallemme.
Jonkun - meidän mielestämme - täytyy olla erilaista siirtyessämme linnuntietä rapiat viisi kilometriä saareen...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Kesämökki ei enää kiinnosta - nyt halutaan vapaa-ajan asuntoja


Kesämökki ei enää kiinnosta - nyt halutaan vapaa-ajan asuntoja
Mökillä on oltava vesivessa, suihku, sauna ja peruslämpö.
Suomalaisten mökkeilyinto on hiipumassa. Perinteisen kesämökin sijaan nyt halutaan vapaa-ajan asuntoja tai pieniä omakotitaloja, kertoo Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimus.
Mökit eivät ole enää vain kesäkäytössä, vaan vapaa-ajan asunnolla vietetään aikaa ympäri vuoden. Tutkimukseen vastanneista 30 prosenttia kertoo käyvän mökeillään ympärivuotisesti. 25 prosenttia puolestaan arvioi viettävänsä tulevaisuudessa mökillä yhä enemmän aikaa.
Ympärivuotinen käyttö asettaa vapaa-ajan asunnolle enemmän vaatimuksia.
"Kyselyn mukaan mökeille halutaan erityisesti juokseva vesi, vesivessa ja suihku", kertoo Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila tiedotteessa.
Suomalaisten muuttuneet toiveet on huomattu myös rautakaupassa. Rautioissa ja K-raudoissa myytävän Kimara-huvilan tuotepäällikkö Pekka Kivimäki kertoo, että neljä viidestä asiakkaasta haluaa ympärivuotisen loma-asunnon.
"Myös peruslämpö, sauna ja edellä mainitut mukavuudet halutaan näihin lähes poikkeuksetta.

Hyvin varustellun loma-asunnon oston yhtenä kriteerinä on se, että siellä voidaan tulevaisuudessa asua yhä enemmän esimerkiksi eläkkeellä ollessa", Kivimäki toteaa.
Kyselytutkimuksen teki Taloustutkimus ja se toteutettiin helmikuussa 2016. Kyselyyn vastasi 2 222 täysi-ikäistä suomalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti