perjantai 15. huhtikuuta 2016

Maistuisiko annos pierupulveria? Kirkonmäen koululaiset lähtivät porukalla teatteriin...

Keminmaalaisia - keminmaalaiset itse - ovat moitiskelleet ei erityisen kulttuuriystävällisiksi. Oli niin tai näin, oli mukava seurata Kemin kulttuurikeskuksen aulassa väliajalla alla olevan artikkelin oppilaiden touhua.

Desibelitaso oli luonnollisesti sitä, mitä sen pitää ollakin. Kymmenistä/sadoista oppilaista lähtee ääntä, mutta erittäin hyvin käyttätyviä oppilaita oli opettajien ammattitaitoisessa ohjauksessa. 
Artikkelin mukaan näytelmä oli hyvä ettei peräti erinomainen. Toivottavasti "teatterikärpänen" pääsi useimpia puraisemaan... 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Maistuisiko annos pierupulveria? Kirkonmäen koululaiset lähtivät porukalla teatteriin

ANNEMARI KALLIO
Veeti Onkalo, Lauri Leiviskä, Mirellä Körkkö ja Lotta Määttä Kirkonmäen 4A:lta odottivat innokkaina esitystä.

Keminmaan Kirkonmäen vanhempainyhdistys lähetti yhteensä neljä bussilastillista lapsia kulttuurimatkalle Kemiin. Lapset pääsivät katsomaan kaupunginteatterin näytelmää Tohtori Proktorin pierupulveri.
Katso alta oppilaiden tunnelmia ennen näytöstä ja lue neljäsluokkalaisen Hertta Juopperin arvio näytelmästä.

01:24
00:34
00:50

Arvostelu: Tohtori Proktorin pierupulveri

Se esitys oli aivan upea!
Ne kaikki valot ja puvut, näyttelijät ja lavasteet, ne olivat kaikki aivan upeita. Edes sana upea ei voi kuvailla sitä näytöstä.
Myös esityksen tarina oli tehty fiksusti ja kaikki näyttelijät saivat olla kukin yksitellen parrasvaloissa. Ja kun tuli kahdenkymmenen minuutin katkaisu, niin myös se oli älykkäästi suunniteltu.
Ja se valtava, läpinäkyvä putki, joka kuvasi valtavaa anakondaa, oli järisyttävän älykkäästi suunniteltu ja varmasti kaikki tajusivat mitä se kuvasi. Hetken myös mietin, että miten ne kaikki näyttelijät mahtuivat sille samalle lavalle.
Erityisesti lempikohtani oli, kun Urpo ja Uuno lensivät taivaan tuuliin pierupulverin ansiosta. Miten niin paljon komediaa saattoikin mahtua yhdelle lavalle?
Hertta Juopperi
4A Kirkonmäen koulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti