sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Vahinko ei tule kello kaulassa, sanotaan...

Tänään sunnuntaina 24.04.2016 pidin puiden halkomishommista vapaapäivää, mutta intouduin teroittamaan käsikäyttöisen pensaleikkurin, -sakset ja täytyihän niitä tietysti kokeillakin.

Kuinka monta kertaa olenkaan vuosikymmenien aikana pistänyt orapihlaja-aitaa tontillamme lyhyeksi ja vienyt katkotut oksat Ekoasemalle ja/tai viime vuosina Kemin Energian materiaalikentälle Karjalahdelle!
Kuinka monta kertaa olen mukana työssä olleita varoittanut orapihlaja-aidan vihonviimeisistä, inhottavista ja vaarallisista piikeistä ja painottanut varusteiden merkitystä: 

Vähintäänkin turvallisia kenkiä, paksuja hanskoja, suojalaseja ja tukevaa päähinettä!

Tähän saakka ei ole onneksi tapahtunut mitään...

Kuinka ollakaan menin yksin tänään kokeilemaan teroittamiani pensassaksia matalaan - alta kahden metrin - hyvin ohutrunkoiseen orapihlaja-aitaan. Sakset toimivat ihan hyvin. En ehtinyt katkaista kuin muutaman "risun", kun yksi niistä - oikeastaa yksi piikki - kosketti kevyesti päätäni ohuen villapipon läpi.
Aluksi en kiinnittänyt asiaan sen kummemmin huomiota, mutta muutamassa sekunnissa silmälasiini ilmestyi verivana...

Ei auttanut muuta kuin lopettaa välittömästi leikkauskokeilu, sillä verta tuli aika runsaasti. Kiiruhdin sisälle lähes juoksujalkaa päätä painellen tyrehdyttääkseni verentuloa. Pesuhuoneen peilistä huomasin hiuksieni saaneen aivan uuden lookin, toisen puolen verikylvyn.

No nopeasti verentulo loppui ja pääsin kasvo- ja hiuspesuun mutta...

Niin - vaimoni tarkisti vielä ettei päänahkaani ollut tarttunut piikinpätkää.

Aivan varmasti seuraavalla kerralla jatkaessani leikkauskokeilua varusteeni myös päähineen osalta on asiallinen = turvallinen. Lisäksi suojaan silmäni tarkemmin, pistä silmälasieni päälle turvalasit. Se ei ole hätävarjelun liiottelua. Turvajalkineet ja asialliset käsineet minulla oli em. leikkaukokeilussani käytössä.

Meillä on Kainuunkadun puolelta tavoitteena  - heti kun jäät ja lumet sulavat - katkaista pensasaita/orapihlaja-aita aivan lyhyeksi > maan tasalle.
Siinähän sitten kasvaa, ei ole ongelmia terävistä piikeistä muutamaan vuoteen - onneksi...

Todettakoon, että tänään maanantaina 25.04.2016 aamupäivän aikana leikkasin ja siistin kerrostalon puoleisella sivulla olevan orapihlaja-aidan. Risut viedään aikanaan Kemin Energian materiaalikentälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti