sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Hätkähdyttävä Venäjä-fakta Sipilän hallituksesta – viisinkertainen ero Kataisen hallitukseen...

Ala olevassa artikkelissa todetaan: Kataisen hallitus kävi Venäjällä ensimmäisen vuoden aikana 15 kertaa. Sipilän hallitus oli maaliskuun puoliväliin mennessä vieraillut Venäjällä vain kolme kertaa.

Hei haloo!

Maailma on aivan toisessa asennossa nyt verrattuna entisaikaiseen olotilaan. Alla olevan artikkelin kirjoittaja ei ole huomannut, että Venäjä on valloittanut Ukrainalta Krimin niemimaan pienten vihreitten, tunnuksemattomien (venäläisten) sotilaiden avulla, Itä-Ukrainassa on käytännössä Venäjän tukema sotatila käynnissä, EU:n USA:n kauppa- tms. pakotteet ovat voimassa edelleen, Venäjä rassasi suomalaisia itärajan pakolaistulvalla aivan turhaan puuttumatta rikollisliigojen mellastukseen Murmanskissa ja Kantalahdessa, Venäjä on jo parin vuoden ajan Pietarin trollitehtaan aktiivisella avustuksella rassanut suomalaista verkkomaailmaa väärillä, perättömillä jutuillaan, jne. ...

Tuota edellä olevaa luetteloa voi jatkaa loputtomiin. Ei ihme, että suomalaiset ministeritkin ovat tympääntyneet moiseen. Eivät hekään ole puusta veistettyjä, kyllä heidän takaraivoon pakostakin alkaa kasaantua aiheellista antipatiaa.

Lähinnä presidenttimme on hoitanut tuota itämatkustelua, sillä hän tiukoista aikatauluista huolimatta on ilmeisesti joutilain matkustelemaan - hyvä niin.

Mielestäni suomalaisilla ministereillä on niskanappia myöten hommantynkää kotimaassa, ei siinä jouda - ainakaan pitkiä - matkoja suunnittelemaan... 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Hätkähdyttävä Venäjä-fakta Sipilän hallituksesta – viisinkertainen ero Kataisen hallitukseen

KIMMO PENTTINEN
Sipilän hallituksen ministereillä on riittänyt vientiä kotimaassa ja ulkomaanmatkat ovat jääneet vähiin. Timo Soini on matkustellut eniten, mutta Alexander Stubb on ehtinyt ulkomaille vain 18 kertaa.
Sipilän hallituksen ulkomaanmatkat suuntautuvat varsin pienelle alalle, selviää Lännen Median ministeriöistä keräämistä matkatiedoista.
Esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa on käyty molemmissa vain kerran, kun Kataisen hallitus ehti ensimmäisen vuotensa aikana noihin maihin yhteensä seitsemän kertaa.
Vielä hätkähdyttävämpi muutos on tapahtunut Venäjälle kohdistuvissa matkoissa.
Kataisen hallitus kävi Venäjällä ensimmäisen vuoden aikana 15 kertaa. Sipilän hallitus oli maaliskuun puoliväliin mennessä vieraillut Venäjällä vain kolme kertaa.
Suomalais-venäläisen kauppakamarin varatoimitusjohtaja Jaana Rekolainen muistuttaa, että ministerivierailut ovat hyvin tärkeitä Venäjän-kaupalle. Hän uskoo, että vierailukulttuuri on vähitellen elpymässä.
– Kun ministeri on avaamassa yritysten ovia, siitä tulee vetoapua viennille. Suurlähettilään ja pääkonsulin työskentelylle ei ole rajoitteita, joten he ovat vierailleet monissa kaupungeissa aina Samaraa ja Jekaterinburgia myöten.
Kaikki matkat laskettuna ulkomaanvierailuja on ollut tähän mennessä Kataisen hallitusta vähemmän.
Esimerkiksi ulkoasiainministeri Timo Soini (ps.) on ehtinyt ulkomaille 32 kertaa, kun Kataisen hallituksen vastaava ministeri Erkki Tuomioja(sd.) teki ensimmäisen vuotensa aikana 53 matkaa. Siitä huolimatta Soini on matkustellut enemmän kuin muut ministerit, vaikka ei häntäkään varsinaiseksi Reissu-Timoksi voi kutsua.
Seuraavaksi eniten ulkomaanmatkoja on takanaan pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) ja elinkeinoministeri Olli Rehnillä (kesk.), molemmilla 20 matkaa.
Alexander Stubb (kok.) teki ensimmäisenä vuonnaan eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä 51 ulkomaanmatkaa. Nyt Stubb on tehnyt vasta 18 matkaa eikä ole tarkastelujakson aikana kertaakaan poistunut Euroopan alueelta.
Valtaosa matkoista tehdään nyt Brysseliin ja muihin Euroopan pääkaupunkeihin. Brysselin-matkoja on kertynyt 67.
Hallituksessa on nyt 14 ministeriä, kun Kataisen aikaan heitä oli 19. Kansanedustaja Erkki Tuomioja uskoo vahvasti, että tällä on ollut vaikutusta myös matkojen määrään. Ulkomaille ei yksinkertaisesti enää ehditä kuten ennen.
– Kotimaassa on ollut tapahtumia, jotka on pitänyt hoitaa nopeasti ja jotka ovat vaatineet läsnäoloa. Esimerkiksi turvapaikanhakijat sekä sote-ratkaisun ja yhteiskuntasopimuksen hiominen ovat pitäneet hallituksen kiireisenä.
Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen Helsingin yliopistosta ja Ulkopoliittisen instituutin globaali turvallisuus -ohjelman johtaja Mika Aaltola huomauttavat, että ministerien matkakartalta puuttuvat lähes kokonaan Etelä-Amerikka ja Lähi-itä.
– Taloudellista kasvua on Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Aiemmin uusia markkinoita haettiin kaukomailtakin ja Suomelle oli tärkeää, että muut huomasivat meidät, Aaltola ihmettelee.
Lännen Media keräsi matkustustiedot viime kesäkuusta maaliskuun puoliväliin saakka, ja matkoja kertyi yhteensä 195.
Mittausaika oli yhdeksän kuukautta, kun verrokkitilastossa vuosilta 2011–2012 oli otettu huomioon koko ensimmäinen vuosi. Silloin matkoja oli tehty ensimmäisen vuoden aikana yli 300.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti