maanantai 11. huhtikuuta 2016

Valtuutettu osallistui mielenosoitukseen konepistoolin kanssa – ”Minut tilattiin paikalle”

Suomi on vapaa maa niin kuin kuvista näkyy ja tekstistä on luettavissa. Kaikelle näyttää oleva tilausta...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Valtuutettu osallistui mielenosoitukseen konepistoolin kanssa – ”Minut tilattiin paikalle”

PEKKA AHO
Poliisi kävi pyytämässä, että Matti Henttunen veisi deaktivoidun konepistoolinsa pois. Henttunen sanoo käyttäneensä samaa asua erilaisissa tilaisuuksissa jo parin vuoden ajan.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen Matti Henttunen (kok.) esiintyi Rajat kiinni -mielenosoituksessa Lordinaukiolla lauantaina sodanaikaisessa luutnantin univormussa. Hänellä oli käsissään deaktivoitu konepistooli ja vyöllään puukko.
Saku Timonen ihmettelee Henttusen asustusta suositussa Uuninpankkopoika -blogissaan.
Henttunen kertoo tilanneensa puvun sotamuseosta jo pari vuotta sitten. Hän käyttää univormua usein jakaessaan hernekeittoa soppatykillä erilaisissa tapahtumissa Rovaniemellä.
– Käytän asua kirkollisissa ja isänmaallisissa tilaisuuksissa. En näe siinä mitään negatiivista.
Henttunen sanoo olevansa aktiivinen reserviläinen, joka pitää maanpuolustukseen liittyviä asioita arvossa. Hänen vuonna 1917 syntynyt isänsä oli aikoinaan mukana sodassa.
– Koen saaneeni näihin asioihin liittyen kotoa positiivisen kasvatuksen. Edellisen kerran käytin pukua itsenäisyyspäivänä, ja silloin lehdistö ja ohikulkijat suhtautuivat siihen hyvin myönteisesti.
Univormun rekvisiittana oleva konepistooli on peräisin Hämeenlinnan asevarastosta. Henttunen sai sen vaimoltaan 50-vuotislahjaksi. Myös asetta hän on kuljettanut tilaisuuksissa jo parin vuoden ajan.
PEKKA AHO
15484187.jpg
Kaupunginvaltuutettu Matti Henttunen jakoi Rajat kiinni -mielenosoituksessa ilmaista hernekeittoa.
Henttunen korostaa, että hänet ja soppatykki tilattiin paikalle mielenosoitukseen. Hän lähtee tilaisuuksiin pyydettäessä, oli kyseessä sitten vasemmistolainen tai oikeistolainen tapahtuma.
Hän sanoo kuitenkin suhtautuvansa maahanmuuttoon ”asteen verran kriittisesti”.
– On suuri vaara, että sotatoimialueelta tänne tuleva porukka radikalisoituu. Lisäksi meillä on Suomessa 400 000 omaakin työtöntä, joiden asiat pitäisi hoitaa ensin kuntoon.
Lauantain mielenosoituksessa poliisi kävi pyytämässä, että Henttunen laittaisi aseen pois.
– Poliisin mukaan ase ei sopinut tapahtuman luonteeseen. Vein sen sitten autoon, ja otin sieltä vain siksi aikaa jos joku halusi ottaa kuvan.
Lisää aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti