sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

YK-lähettiläs: Yhdysvallat haluaa syrjäyttää Syyrian al-Assadin...

Hmmmmm - vai niin. Eipä tämäkään tullut yllätyksenä...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

YK-lähettiläs: Yhdysvallat haluaa syrjäyttää Syyrian al-Assadin

Yhdysvaltain YK-lähettilään Nikki Haleyn tuoreimmat lausunnot poikkeavat ennen Yhdysvaltain Syyriaan tekemää ohjusiskua annetuista.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad Yahoo Newsin haastattelussa viime helmikuussa.
YHDYSVALTAIN tärkeimpiin tavoitteisiin Syyriassa kuuluu presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttäminen, sanoo maan YK-lähettiläs Nikki Haley uutistoimisto Reutersin mukaan.

Haley puhuu asiasta yhdysvaltalaiselle CNN-uutiskanavalle antamassaan haastattelussa, joka on määrä lähettää sunnuntaina.

Nikki Haley

Haleyn näkemyksen mukaan rauha Syyriassa ei ole mahdollinen, jos Assad johtaa siellä.

Hänen mukaansa Yhdysvaltain muita tavoitteita Syyriassa ovat terroristijärjestö Isisin kukistaminen sekä Iranin vaikutusvallan hillitseminen.

HALEYN tuoreimmat lausunnot poikkeavat näkemyksistä, joita hän on esittänyt ennen Yhdysvaltain kuluneella viikolla Syyriaan tekemää ohjusiskua.

Vielä maaliskuun lopussa Haley sanoi toimittajille, että Yhdysvallat ei enää vaadi diktaattori al-Assadin syrjäyttämistä.

YHDYSVALTAIN ulkoministeri Rex Tillerson sanoo lauantaina julkaistuissa katkelmissa CBS-kanavalle antamastaan haastattelusta, että maan tärkeimpänä tavoitteena Syyriassa on Isisin nujertaminen, Reuters kertoo.

Sunnuntaina lähetettävässä haastattelussa Tillerson toteaa, että Syyrian tilanteen vakauttamiseen voi keskittyä sitten, kun Isis ei vaikuta alueella.

LAUANTAINA Yhdysvallat varoitti al-Assadin johtamaa Syyriaa tekemästä uusia iskuja kemiallisilla aseilla. Yhdysvallat kieltäytyi kuitenkin kertomasta, mitkä ovat sen suunnitelmat Syyriassa sotilaallisesti ja poliittisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti