tiistai 11. huhtikuuta 2017

Trumpin ja Putinin vaikea tanssi Syyriassa...

Kyllä tilanne on lähes mahdoton, kun narsistisen psykopaatin tehonyrkki tapaa patologisen valehtelijan oikean käden. Yhteinen ongelma on omaa kansaansa kaasuttava diktaattori. Kenelläkään ei ole puhtaa jauhot pussissa. Kaikilla on verta käsissä. 

Ja vielä muka tanssia pitäisi! 

Silloin kun nämä laajamittaiset konfliktit alkoivat - vuosikymmeniä sitten - minulla oli ratkaisu asiaan. Se on edelleen käyttökelpoinen mutta superrankka. 

Siinä ei jää lopputuloksena kiveä kiven päälle. Ratkaisussani ihmisille annetaan mahdollisuus rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Malli vaatisi YK:n täysimittaisen mukanaolon ja kaikkien osapuolten luottamuksen em. organisaatioon. Nyt se ei onnistu. Miksi? Syynä on kirottu, kirottu, kirottu pysyvien jäsenmaiden veto-oikeus...


Suora nettilaunaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Trumpin ja Putinin vaikea tanssi Syyriassa

Kansanedustaja Pekka Haavisto pitää Yhdysvaltain ja Venäjän suhteita erittäin haasteellisina.
Politiikka


Trumpia ja Putinia esittävät maatuskanuket.
Trumpia ja Putinia esittävät maatuskanuket.Mikhail Pochuyev / AOP
Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson tapaa tänään Moskovassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin.
Ulkoministerit keskustelevat Syyriasta, jossa maat ovat ajautuneet ”uuteen pattitilanteeseen”, sanoo ulkoministerin erityisedustajana toimiva Pekka Haavisto (vihr.) eduskunnan ulkoasiainvaliokunnasta.
– Yhdysvallat sanoo, että tässä menee punainen viiva heidän kohdallaan. Uusiin kemiallisiin iskuihin vastataan voimakkaasti. Ja Venäjä sanoo, että jos johonkin puututaan, siinä menee heillä punainen viiva. Punaiset viivat menevät nyt sisäkkäin, sanoo Haavisto Politiikkaradiossa.
Yhdysvaltain Syyriaan tekemän ilmaiskun lisäksi tapaamista varjostaa ”vaikea tanssi presidentti Trumpin ja Putinin välillä”, josta ei puutu outojakaan piirteitä, sanoo Haavisto.
– Takana on vaikea tanssi Yhdysvaltain ja Venäjän välillä, presidentti Trumpin ja Putinin välillä, jossa on ollut alusta asti ehkä outoja piirteitä. Nyt ollaan sitten uudessa vaiheessa kun Tillersson on Moskovassa.
Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson on syyttänyt Venäjää epäonnistumisesta estää Syyriaa iskemästä kemiallisin asein siviilejä vastaan. Ulkoasianvaliokunnan jäsen, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei usko, että Venäjä kykenisi täydellisesti kontrolloimaan Syyrian hallitusta ja sen presidenttiä Bashar al-Assadia.
– En usko että Venäjäkään täydellisesti kontrolloi Assadia. Jos siitä tulisi näyttöjä, niin sehän olisi todellakin vakavaa, koska silloin Venäjä olisi suoraan syyllinen myös tähän kiellettyyn iskuun, sanoo Tuomioja Politiikkaradiossa.
– Tuollaisessa maassa, tuollaisissa olosuhteissa ei tietystikään koskaan voi olla sataprosenttisen varma siitä, etteikö jotain olisi jätetty kuitenkin kertomatta, sanoo Tuomioja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti