perjantai 28. huhtikuuta 2017

Tukes: Kaasugrilli pitää huoltaa ennen grillauskauden aloittamista ...

Meillä ei ole kaasugrilliä eikä kaasukäyttöisiä laitteita mutta jos olisi, varmaan alla olevia vinkkejä on olisi syytä noudattaa.
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Kotimaa

Tukes: Kaasugrilli pitää huoltaa ennen grillauskauden aloittamista – kaasuvuoto voi olla vaarallinen

Makkarat tirisevät kaasugrillissä.
TURVALLISUUS- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan kaasugrillit voivat aiheuttaa vaaraa, jos niitä ei huolleta ennen grillikauden alkua.
Tukesin mukaan kaasugrilli kannattaa talven jälkeen puhdistaa huolella rasvapalojen välttämiseksi. Myös poltin on hyvä puhdistaa.

Sen lisäksi pitäisi varmistaa, että kaasuputken liitokset ovat tiiviit. Liitokset pitää tarkastaa myös kaasupullon vaihdon jälkeen.

Tukesin mukaan tiiviyden voi tarkistaa sivelemällä pensselillä saippuavettä liitoskohtiin. Jos liitoksen lähelle syntyy kuplia, se vuotaa. Silloin se pitää kiristää ja tehdä tarkastus uudelleen.

Myös letkun kunto pitää tarkistaa. Kaasuletku saattaa hapertua ja halkeilla auringossa. Kunnon voi tarkistaa taivuttamalla letkua mutkalle. Jos siinä näkyy hiusmurtumia, se on syytä vaihtaa uuteen.

YLITARKASTAJA Seppo Huttunen Tukesista kertoo, että kaasuvuodoista aiheutuneet palot ovat harvinaisia, mutta ne voivat olla syttyessään rajuja ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa räjähdyksen.

Huttunen muistuttaa, ettei kaasupulloa saa pitää grillatessa grillin alla. Hän toteaa myös, että grillin käyttö- ja huolto-ohjeet pitäisi lukea huolella ja pitää tallessa.

”Nestekaasun käyttö ei ole suomalaisille jokapäiväistä ja siksi saattaa unohtua, että kaasun käytössä pitäisi olla erityisen huolellinen”, Huttunen sanoo.

Hän vinkkaa myös, että uusi grilli pitää koota huolellisesti ja ajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti