sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Boeing: Super Hornetien loppukokoonpano voitaisiin tehdä Suomessa...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Boeing: Super Hornetien loppukokoonpano voitaisiin tehdä Suomessa
Mikko PulliainenSt. Louis, Ft. Worth/USA
Jos Suomi valitsisi Boeingin F-18 Super Hornet –hävittäjän ilmavoimien seuraavaksi hävittäjäkalustoksi, niiden loppukokoonpano voitaisiin tehdä Suomessa.
Asiasta kertoi Hornetien kansainvälinen ohjelmajohtaja Steve Winkler Boeingin tehtaalla St. Louisissa keskiviikkona vierailleelle suomalaismedialle.
- Tämä riippuu siitä, mitä ilmavoimat ja hallitus haluavat, mutta se on varmasti mahdollista, Winkler toteaa.
- Saisimme tästä aikaan hyvin fiksun business casen, kuten aiemmankin Hornet-ohjelman kanssa tehtiin.
Suurin osa ilmavoimien nykyisistä Horneteista koottiin Patrian tehtailla Suomessa.
- Kyse ei ollut vain rakentamisesta, vaan samalla koulutettiin työntekijöitä itsenäistä suomalaista tuki- ja huoltotoimintaa varten. Joku tämänkaltainen pitkän kantaman suunnitelma olisi varmasti liiketoimintamielessä nytkin järkevä, Winkler pohtii.
Hänen mukaansa tämän vaikutus kustannuksiin olisi ”nimellinen”, suomalaisen teknisen osaamisen vuoksi.
Lockheed Martinin Pohjoismaiden liiketoiminnasta vastaava johtaja Yung Le kertoo, että yhtiö käy parhaillaan keskusteluja suomalaisyritysten kanssa F-35 hävittäjähankinnan teollisuusyhteistyöhön liittyen.
- Ensi viikolla meillä on kokouksia 7-8 suomalaisen yrityksen kanssa, jotta oppisimme heistä lisää ja löytäisimme heille töitä, Le kertoi Lännen Medialle Lockheed Martinin tehtaalla Fort Worthissa torstaina.
Tarkemmin hän ei vielä yksityiskohdista kerro, mutta kyse on yhteistyöstä paitsi itse lentokoneeseen ja sen moottoriin myös muihin puolustusteollisuuden tuotteisiin. Teollisuusyhteistyö vaatii myös Yhdysvaltain hallituksen myöntämän luvan.
Suomen on tarkoitus päättää uudesta monitoimihävittäjästään vuonna 2021. Kahden yhdysvaltalaiskandidaatin lisäksi vaihtoehtoina ovat yhteiseurooppalainen Eurofighter, ranskalainen Dassault Rafale sekä ruotsalaisen Jas Gripenin uusin, E-versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti