keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Nätti-Jussista Rovaniemen Teatterin syksyn suurtuotanto...

Kävipä mielessä, että taidan tarjota Rovaniemen teatterille rekvisiitaksi kemiläisen kuvataiteilijan Seppo Mikkasen upean prossipatsaan nimeltä Näitti-Jussin viimeiset pitkospuut.

Suora nettilainaus Lapin Kansasta hiukan tuunattuna:

Nätti-Jussista Rovaniemen Teatterin syksyn suurtuotanto

Rovaniemen Teatterin suurtuotanto, Nätti-Jussin seikkailut valmistuu ensi-iltaan syyskuun 16. päivä. Kyse on näytelmän kantaesityksestä Lappia-talon Tieva-salissa. Ohjaaja kuvaa näytelmää ylistyksenä mielikuvitukselle:
- Käsikirjoitus perustuu Nätti-Jussin legendaan. Siihen on kerätty tarinoita Nätti-Jussia käsittelevistä kirjoista sekä läheisiltä ja lisäksi Esko Janhunen on keksinyt omiaan. Näytelmässä kampurajalkaisesta huutolaispojasta kasvaa kansainvälinen seikkailija. Esityksestä tulee viehättävä sekoilu ja siinä mahdottomasta tehdään totta. Lähtökohtana on ilo, jonka mielikuvituksen rajattomuus tuottaa ihmisille. Mielikuvitus on auttanut minuakin hankalissa paikoissa ja toisaalta antanut siivet elämään. Se on tämän jutun sanoma, pohjustaa näytelmän ohjaaja, Rovaniemen teatterin johtaja Kari Väänänen.
Näytelmän on käsikirjoittanut Esko Janhunen ja sen ohjaa Kari Väänänen. Lavastussuunnittelu on Pentti Uimosen ja pukusuunnittelu Elina Vaskon.
Esityksen rooleissa nähdään muun muassa Marko Syysmaa, Kari Koivukangas, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Markku Lukka, Paula Miettinen, Vesa-Matti Komonen, Joni Kuokkanen ja Jonne Kaaretkoski. Näytöksiä on syyskaudella kaikkiaan 24.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti