torstai 6. huhtikuuta 2017

Peurasaaren päiväkotiremontin hinta 0.7 miljoonaa...

Kemin Peurasaaressa sijaitsevat rakennukset ovat suhteellisen uusia ja päältäpäin katsoen ihan hyvä näköisiä.
Sisäilmaongelmat ovat ilmeisesti monen tekijän yhteisvaikutus: Kukaties suunnitteluvirheitä, rakennusvirheitä, rakenteiden kastumista, valvonnan puutteita, huolimatonta kunnossapitoa, jne. ...
Mielenkiintoista seurata, miten prosessi etenee.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Peurasaaren päiväkotiremontin hinta 0.7 miljoonaa

NINA SUSI
Peurasaaren päiväkotiremontin hinta 0.7 miljoonaa
Peurasaaren päiväkodissa loppuu toiminta kesäkuun alussa.
Jouni Valikainen
Kemin kaupungin järjestämälle infotilaisuudelle Peurasaaren päiväkodin ja päiväkotilaisten tulevaisuudesta oli oikeanlainen tilaus. Lasten vanhemmat olivat kiinnostuneita muun muassa terveysriskeistä, miten päiväkodin huono sisäilma voi vaikuttaa jälkikasvuun ja miten uuteen varhaiskasvatuspaikka Tervarölliin tehdään paikkavaraus.
Kaupungin puolesta vanhempia olivat informoimassa työterveyslääkäri Hannu Pesonen, kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen ja varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Rauvala
- Vanhemmat saivat vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin. Ihmetyksen aihetta herätti muun muassa se, miten kaupungin kiinteistöjä hoidetaan, kun ne pääsevät niin heikkoon kuntoon. Yleensä kysymykset olivat hyvin käytännönläheisiä, Kaisa Rauvala kertoi.
Tulevasta tilanteesta oltiin myös kiinnostuneita. Usea halusi tietää, mitä Peurasaaren päiväkodille tehdään, kun se jää kesällä tyhjilleen.
- Mitään päätöksiä tilaisuudessa ei tietenkään tehty. Se kuitenkin selvisi, että päiväkodin remontti vaatisi 700 000 euron investointimäärärahan. Sellaista rahaa ei ole varattu budjettiin, Rauvala kertoi.
Varhaiskasvatukseen on varattu Tervaröllistä tilat 44 lapselle, yhdelle isojen ja yhdelle pienten ryhmälle. Vanhemmat voivat hakea lastensa siirtoa Tervarölliin tai johonkin muuhun kaupungin päiväkotiin. Osa Peurasaaren päiväkodin lapsista siirtyy esikouluun.
Kemissä on parhaillaan menossa päiväkoti- ja kouluverkkouudistus.
- Meillä on voimassa valtuustopäätös, että uudistukseen palataan jo ensi toukokuun aikana, Kaisa Rauvala muistuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti