sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Paavi vertasi Euroopan pakolaiskeskuksia keskitysleireihin...

Kovia vertauksia Paavilta, kyllä televisiossa esitettävät pätkät monilta pakolaiskeskuksilta/-leireiltä ovat ahdistavaa katseltavaa. Ihmisarvoa alentavaa...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

Paavi vertasi Euroopan pakolaiskeskuksia keskitysleireihin – ”Kansainväliset sopimukset näyttävät olevan tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet”

Paavi puhui marttyyrien muistoseremoniassa Roomassa lauantaina.
PAAVI Franciscus vertasi lauantaina Euroopan pakolaiskeskuksia keskitysleireihin.

”Nämä pakolaisleirit – niin monet niistä ovat keskitysleirejä, täynnä ihmisiä... koska kansainväliset sopimukset näyttävät olevan tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet”, paavi sanoi.

PAAVI puhui pakolaisleireistä lauantaina Roomassa marttyyrien muistoseremoniassa. Hän poikkesi valmistellusta puheestaan kertoessaan tuntemattomasta kristitystä naisesta, joka paavin mukaan oli tapettu muslimiaviomiehensä silmien edessä.

Paavi kertoi tavanneensa miehen Lesboksen saarella Kreikassa pakolaisten vastaanottokeskuksessa.

Mies oli kertonut paaville, että perhettä oli vainottu, koska hänen vaimonsa oli kristitty. Lopulta vaimo oli tapettu miehen silmien alla, koska hän ei ollut riisunut krusifiksiaan.

”En tiedä, mitä miehelle tapahtui, pääsikö hän pois keskitysleiriltään johonkin muualle”, Franciscus sanoi. Paavin mukaan mies oli kolmen lapsen isä, mutta hän ei kertonut, mistä maasta mies oli lähtöisin.

FRANCISCUS, 80, on korostanut paaviksi poikkeuksellisen voimakkaasti sorrettujen ja köyhien asemaa kirkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti