torstai 6. huhtikuuta 2017

Turkki: Ruumiinavaukset todistavat kemiallisten aseiden käytön Syyriassa...

Kun Syyrian ilmavoimat Venäjän avustuksella pommitti Itä-Aleppon maan tasalle. Sieltä näyttävän "humanitäärisen mediaoperaation kautta" siirrrettiin kapinallisia perheineen ilmeisesti alla olevan artikkelin alueelle. Oli odotettavissa, että pommitukset jatkuvat. 

Ilmeisesti sivistyneelle maailmalle tuli kuitenkin yllätyksenä näin barbaarinen, raakalaismainen teko > kemiallisten aseiden käyttö siviilejä kohtaan. Syyrian presidenttillä Bashar al-Assadilla ja Venäjän presidentillä alkaa olla megaluokan uskottavuusvaje.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Turkki: Ruumiinavaukset todistavat kemiallisten aseiden käytön Syyriassa

Kahn Sheikhunista Turkkin hoitoon kuljetetuista 32 loukkaantuneesta kolme kuoli, ja heidän ruumiinavauksissaan on löydetty merkkejä kemiallisista aseiden jäämistä.
Kemialliset aseet
Syyrialainen uhri väitetyn kemiallisen iskun jälkeen Saraqibin kenttäsairaalassa 4. huhtikuuta.
Syyrialainen uhri väitetyn kemiallisen iskun jälkeen Saraqibin kenttäsairaalassa 4. huhtikuuta.Stringer / EPA
Khan Sheikhunin ilmaiskussa kuolleiden ihmisten ruumiinavaukset paljastavat, että kaupunkiin pudotettiin kemiallisia aseita. Tuloksista kertoo Turkin oikeusministeri Bekir Bozdağ.
– Tieteellinen tutkimus vahvistaa, että Assad käytti kemiallisia aseita, sanoo Bozdağ.
Länsimaat uskovat, että Syyrian ilmavoimat teki tiistain iskun, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Joiden tietojen mukaan kuolleita on 86. Lisäksi kymmeniä loukkaantui.
Sheikhunista kuljetettiin 32 loukkaantunutta hoitoon Turkin puolelle. Heidän oireisiinsa ovat kuuluneet suun vaahtoaminen ja kehon kouristukset.
Kolme Turkkiin kuljetettua on kuollut, ja heidän ruumiistaan on löydetty todisteita kemiallisista aseista. Ruumiinavauksista vastasivat Maailman terveysjärjestön WHO:n ja Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n viranomaiset.

Trump: Monta rajaa on ylitetty

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuominnut Khan Sheikhunin iskun. Trump kuvaili keskiviikkona iskua loukkaukseksi ihmiskunnalle.
– Kun viattomia lapsia, viattomia vauvoja, pieniä vauvoja tapetaan, monta rajaa on ylitetty, Trump sanoi keskiviikkoiltana.
Hänen mukaansa isku ylitti punaisen rajan ja muutti hänen käsitystään Syyriasta ja presidentti Bashar al-Assadista. Hän ei kuitenkaan kertonut, miten Yhdysvallat aikoo iskuun reagoida.
Ranskan ja Britannian ulkoministerit ovat torstaina vaatineet Y:n turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan iskun.
Lähteet: AFP, REUTERS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti