tiistai 13. joulukuuta 2016

YK: Syyrian joukot teloittaneet naisia ja lapsia Itä-Aleppossa – ”Inhimillisyyden täydellinen luhistuminen”...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

YK: Syyrian joukot teloittaneet naisia ja lapsia Itä-Aleppossa – ”Inhimillisyyden täydellinen luhistuminen”

YK:n edustajien mukaan parin viime päivän aikana on teloitettu ainakin 82 ihmistä.



Syyrian presidentille Bashar al-Assadille uskolliset joukot kulkivat Itä-Aleppon kadulla maanantaina.
SYYRIAN hallitusta kannattavat joukot ovat teloittaneet ainakin 82 siviiliä aivan viime päivinä, kertoo YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston edustaja Rupert Colville Genevessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Teloitettujen joukossa on uutistoimisto AFP:n mukaan 11 naisia ja 13 lasta. Teloituksia on tapahtunut neljässä eri kaupunginosassa Itä-Aleppossa.

”Saamiemme tietojen mukaan pakenevia ihmisiä on ammuttu kaduilla ja ihmisiä on ammuttu koteihinsa”, Colville sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Aleppon tilanne vaikuttaa ”inhimillisyyden täydelliseltä luhistumiselta”, sanoin YK:n humanitaaristen asiain toimiston edustaja Jens Laerke uutistoimisto Reutersin mukaan.

TURKIN ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu tuomitsi Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon toimet lehdistötilaisuudessa Ankarassa tiistaina.

”Todistamme Aleppossa kaikkein julminta raakalaisuutta, ja siitä vastaavat valtionhallinto sekä sen tukijat. Haavoittuneita ei päästetä ulos, ja ihmiset nääntyvät kuoliaaksi”, Çavuşoğlu sanoi Reutersin mukaan.

Jabhat Shamiya -kapinallisryhmän johtaja pyysi Yhdysvaltoja ja Turkkia auttamaan siviilejä.

”Heidän täytyy päättää pelastaa tänne jumiin jääneet ihmiset, nämä siviilit, nämä lapset”, Abu Ali Saqour sanoi Reutersille.

SYYRIAN hallitus saanee koko Aleppon hallintaansa hetkenä minä hyvänsä. Sen suurhyökkäystä ovat tukeneet Venäjän ilmavoimat sekä shiialaiset maajoukot Iranista ja Libanonista.

Aleppon valtaus on merkittävä käänne viisi vuotta jatkuneessa Syyrian sodassa. Itä-Aleppo on ollut kapinallisten linnake kesästä 2012, ja se on heidän viimeinen merkittävä kaupunkitukikohtansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti